Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 ... 81 82 [83]

Author Topic: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)  (Read 269209 times)

mxhelmy

  • Member
  • **
  • Posts: 21
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1230 on: December 18, 2019, 12:27:43 PM »

how to change MTU and how to remove the delay in latency ? mine went from 82ms to 124ms inside the router it shows delay of 15 on the down
Logged

manny2003

  • Member
  • **
  • Posts: 38
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1231 on: December 28, 2019, 01:27:35 PM »

Sorry guys, I have a DGA4130, rooted with 1.0.3 firmware and the Ansuel GUI that I have not updated for longitime. I was happy and was avoiding to encounter any issues with new updates. Yesterday the router crashed disabling all the WIFI networks... I made a switch off and now it is half working. No Wifi, no admin interface, just ehternet and internet. I hopefully have the SSH access and I see that nginx and other process like curl and ssl modules are giving Segmentation Fault! So it is impossible to restart the web interface and other things.
What could be the reason of this problem? What can I do to try to restore the router without loosing the root?

Any suggestion would be very appreciated. Many thanks!
Logged

SpeedRacer

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1232 on: February 18, 2020, 08:42:30 PM »

Hello,
does anyone noticed this Modem/router based on Broadcom BCM63138 ?



Complete review in italian here : http://www.hwupgrade.it/forum/showthread.php?t=2817859
Datasheet here : https://www.callflow.co.uk/wp-content/uploads/2017/04/ultrfast-technicolor-router-spec-sheet.pdf



Eu tive um nas mãos, um baita Router de Banda Dupla, pena que tenho pouco conhecimento em usar firmware para ROOT, queria muito aprender a "brincar" com isso.

Moderator edited to add the Google translation of the above sentence --

Quote
I had one in my hands, a huge Dual Band Router, too bad I have little knowledge of using firmware for ROOT, I really wanted to learn to "play" with it.
« Last Edit: April 13, 2020, 09:20:13 PM by burakkucat »
Logged

SpeedRacer

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 2
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1233 on: February 18, 2020, 08:46:14 PM »

Sorry guys, I have a DGA4130, rooted with 1.0.3 firmware and the Ansuel GUI that I have not updated for longitime. I was happy and was avoiding to encounter any issues with new updates. Yesterday the router crashed disabling all the WIFI networks... I made a switch off and now it is half working. No Wifi, no admin interface, just ehternet and internet. I hopefully have the SSH access and I see that nginx and other process like curl and ssl modules are giving Segmentation Fault! So it is impossible to restart the web interface and other things.
What could be the reason of this problem? What can I do to try to restore the router without loosing the root?

Any suggestion would be very appreciated. Many thanks!

O meu usado também deu esse problema de travar o Wi-Fi e acabei devolvendo pro vendedor.

Moderator edited to add the Google translation of the above sentence --

Quote
My used one also gave this problem of locking the Wi-Fi and I ended up returning it to the seller.
« Last Edit: April 13, 2020, 09:22:22 PM by burakkucat »
Logged

fatfurrycat

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1234 on: April 02, 2020, 10:56:45 AM »

Hi All,

I'm looking for some advice on how to root and add the updated GUI to a DGA4130.
However, my case is a little bit different to what most people seem to be doing. Rather than getting a router from Italy, I've managed to source a UK Callflow model.

From reading the thread, I can see that shdf now recommends going here:
 https://github.com/Ansuel/tch-nginx-gui

However, the instructions there don't seem to map directly to what I'm seeing in the router. Certainly, the version numbers don't match at all.
In my GUI, I have a software version of 16.3. Is there a way I can tell if this is rootable? Is there a different process for this model?

I'm anxious not to mess anything up by acting in haste.

Any help would be much appreciated.

Andy.
Logged

GigabitEthernet

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1950
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1235 on: April 05, 2020, 04:11:44 PM »

Hey all,

Just wondering what the latest firmware for this is? I unlocked mine some time ago - and I have vectoring on my line.
Logged

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 372
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1236 on: April 11, 2020, 05:59:56 PM »

@fatfurrycat
yes the 16.3 version is rootable. You can use the tool "autoflashgui" to root your device, just untick "flash firmware ?", as you only want to root it.
« Last Edit: April 11, 2020, 06:11:57 PM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
DGA4132 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
MEGA : Removed

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 372
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1237 on: April 11, 2020, 06:04:10 PM »

Hey all,

Just wondering what the latest firmware for this is? I unlocked mine some time ago - and I have vectoring on my line.
if you update the Ansuel GUI to the latest version first, then you can upgrade the firmware to the latest version 2.2.x too
i just did it on both my DGA4130 and DGA4132, i didn't lost the root. i upgraded the firmware from the GUI.
after the upgrade there were missing cards in the GUI, so i had to connect with putty and run that command to update the GUI again and fix that issue :

Code: [Select]
curl -k https://raw.githubusercontent.com/Ansuel/gui-dev-build-auto/master/GUI.tar.bz2 --output /tmp/GUI.tar.bz2 && bzcat /tmp/GUI.tar.bz2 | tar -C / -xvf - && /etc/init.d/rootdevice force
« Last Edit: April 11, 2020, 08:09:49 PM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
DGA4132 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
MEGA : Removed

mxhelmy

  • Member
  • **
  • Posts: 21
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1238 on: April 13, 2020, 04:47:25 PM »

do we have snr tweaking for vdsl yet?
Logged

j0hn

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2922
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #1239 on: April 13, 2020, 09:08:58 PM »

do we have snr tweaking for vdsl yet?

It's not something that's going to be possible with this modem.
It's just not possible with modems with Broadcom chipsets.
Logged
Pages: 1 ... 81 82 [83]