Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10

Author Topic: Netgear D6400  (Read 75272 times)

XMB

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 4
Re: Netgear D6400
« Reply #45 on: April 30, 2015, 08:38:31 AM »

Go ahead
I would but it needs to be someone on this site who can be convinced it has G.IMP support or no one here will believe it! ;D
Logged

Dray

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2362
Re: Netgear D6400
« Reply #46 on: April 30, 2015, 08:54:14 AM »

AFAIK contact has already been made and the response shown to be in error, so the question of whether it currently supports G.INP has already been answered. What is needed is someone to contact them and find out what the next steps are in order to enable G.INP on the device in the future.

Which is what I thought you were saying, not just to ask the same question again.
Logged

Xtrail2

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Re: Netgear D6400
« Reply #47 on: April 30, 2015, 05:45:03 PM »

Hi Guys,

I was looking into this issue and found some good information on the official NETGEAR forum. G.998.4 (g.inp) and vectoring will be supported in the next D6400 FW release which is scheduled to be released in early June.

NETGEAR engineer AllenLai confirmed it here:

http://forum1.netgear.com/showthread.php?p=498403#post498403
Logged

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 35787
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Netgear D6400
« Reply #48 on: April 30, 2015, 06:15:27 PM »

Hello Xtrail2, welcome to the Kitz forum.

Thank you for posting that information (and the link).  :)  So the device is currently incompatible but Netgear hope to correct that situation in a proposed firmware update.

I think most "world weary" users will adopt the attitude of I'll believe it when I see it:D
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

adslmax

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1708
Re: Netgear D6400
« Reply #49 on: April 30, 2015, 07:00:54 PM »

Yep, Netgear have just emailed me just an hour ago that the next FW will be g.inp and vectoring support. So, I put the router back to the cupboard for now until June.
Logged

michty_me

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 631
Re: Netgear D6400
« Reply #50 on: April 30, 2015, 11:17:59 PM »

That sounds promising with the G.inp then. WHat is the Wifi strength like? I've tried searching for reviews but can't find any at all.
Logged

adslmax

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1708
Re: Netgear D6400
« Reply #51 on: May 01, 2015, 04:34:43 AM »

Updated:

I can confirmed that my Netgear D6400 on the VDSL2 is connection at 79999K/20000K with G.INP enabled. :)

See screenshot below:



[attachment deleted by admin]
Logged

michty_me

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 631
Re: Netgear D6400
« Reply #52 on: May 01, 2015, 04:46:23 AM »

Sorry for my lack of knowledge but how can you tell from the screenshot? Maybe I've over looked it. I'm guessing from looking at the line attenuation? How did it go G.INP if it isn't in the firmware yet?
« Last Edit: May 01, 2015, 04:50:28 AM by michty_me »
Logged

adslmax

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1708
Re: Netgear D6400
« Reply #53 on: May 01, 2015, 04:50:31 AM »

I can tell because if G.INP wasn't enabled, the ping will be doubled and the sync rate will not be 79999K (will drop down to around 64999K plus the upstream rate would be 19999K instead.

I try to get DSLStats v5.4 to work with this router but unable to login :(

I just ran BT Speedtester and it reported IP Profile is 77.35Mbps (that was G.INP enabled on this profile)
« Last Edit: May 01, 2015, 04:54:31 AM by adslmax »
Logged

michty_me

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 631
Re: Netgear D6400
« Reply #54 on: May 01, 2015, 04:53:41 AM »

Sorry I modified my response before you replied. Sounds good though. I've subscribed to the thread so I can see how you all get on with the device.
Logged

adslmax

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1708
Re: Netgear D6400
« Reply #55 on: May 01, 2015, 04:58:21 AM »

I just wish Netgear get extra feature on the stats just like billion 8800nl. I was surprise the stats is well outdated (for ADSL/ADSL2/ADSL2+) Nothing extra feature for VDSL2 stats. eg: Attenuation Rate, Interleaving, INP and CRC, HEC and FEC errors :(

I will ask plusnet later on to test the line FTTC GEA TEST to see if there is any retransmission on the profile name (if it was LOW on both downstream and upstream, it would mean the g.inp was enabled)

« Last Edit: May 01, 2015, 05:14:43 AM by adslmax »
Logged

michty_me

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 631
Re: Netgear D6400
« Reply #56 on: May 01, 2015, 05:10:09 AM »

You never know, Could this be something added in future firmware updates at all?
Logged

adslmax

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1708
Re: Netgear D6400
« Reply #57 on: May 01, 2015, 05:15:44 AM »

You never know, Could this be something added in future firmware updates at all?

I will feedback to Netgear to add this VDSL2 extra feature stats.
Logged

les-70

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1255
Re: Netgear D6400
« Reply #58 on: May 01, 2015, 07:26:08 AM »

    Please could you see if the D6400 has telnet access, and if it does whether it has an xdslcmd or similar command that should work with dststats.  You don't need to be connected to the phone line to check.
Logged

michty_me

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 631
Re: Netgear D6400
« Reply #59 on: May 01, 2015, 07:55:53 AM »

If you look on page two a user called ardsar has said that he has managed to get it [DSLstats] to work with some changes.


----
Edited by admin to clarify DSLstats
« Last Edit: May 01, 2015, 09:43:45 AM by kitz »
Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
 

anything