Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1] 2

Author Topic: FF no longer finding short address  (Read 5320 times)

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
FF no longer finding short address
« on: February 08, 2009, 06:01:36 PM »

Hi

Until yesterday FF used to be able to find a web page from say "Kitz " or "bbc"it would correctly find the webpage  . Now though if if I try it I get an error page (see attachment) ,with the following URL

jar:file:///C:/Program%20Files/Mozilla%20Firefox/chrome/en-GB.jar!/locale/browser-region/region.propertiesbbc

I had FF 3.5  which worked fine until yesterday . Today I have updated to FF3.6 its still the same . has anyone any Idea why ?


Thanks for any help . :)


[attachment deleted by admin]
Logged
zen user

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3211
Re: FF no longer finding short address
« Reply #1 on: February 08, 2009, 06:25:30 PM »

What are you expecting? I am using 3.0.6 and if I type Kitz it shows a dropdown with all the pages I have visited with kitz in for me to select from.
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:Netgear D6220

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
Re: FF no longer finding short address
« Reply #2 on: February 08, 2009, 06:56:46 PM »

Hi

Yes if I type in Kitz I get a list thats because they are favourites. What used to be possible was to type in say BBC  press enter and FF would automatically go to http://www.bbc.co.uk/. but not now . :(

regards Jeff.
Logged
zen user

oldfogy

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3568
  • If it ain't broke....... I'll soon fix it.
Re: FF no longer finding short address
« Reply #3 on: February 08, 2009, 07:34:20 PM »

Have you cleaned out your temp or cache files recently?
Logged

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 32223
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
Re: FF no longer finding short address
« Reply #5 on: February 08, 2009, 08:58:00 PM »

Thanks Kitz  doesn't look good .  :)
 I have raised the issue again in FF forum

I will try to re install FF from scratch ,

Of : I will also try clearing cache ,temp files

I have other problems !! since installing Avast and Zone alarm , after uninstalling Mcfee. I will raise those in other forum if I can't sort them out .

Regards Jeff
 
Logged
zen user

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3211
Re: FF no longer finding short address
« Reply #6 on: February 08, 2009, 09:11:14 PM »

Interestingly if I type kitz and hit enter I dont get this website, I get output from OpenDNS listing all the sites it can find with the word kitz in. So it looks like it is just issuing the DNS call rather than doing what you say it used to do.
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:Netgear D6220

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
Re: FF no longer finding short address
« Reply #7 on: February 08, 2009, 09:25:57 PM »

Hi

That seems to be another bug . If you follow the link that Kitz found then that is exactly my problem . :( and its NOT resolved

Jeff
Logged
zen user

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 39528
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: FF no longer finding short address
« Reply #8 on: February 08, 2009, 10:33:20 PM »

The OpenDNS result isn't a Firefox bug, it's a deliberate routing decision by OpenDNS. If you use OpenDNS and  type 'google' in the address bar you get something Google wouldn't be pleased with I suspect. I've stopped using OpenDNS for these reasons, and there are plenty of other good fast free DNS services; I use DNS Advantage which works well.
Logged
  Eric

oldfogy

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3568
  • If it ain't broke....... I'll soon fix it.
Re: FF no longer finding short address
« Reply #9 on: February 09, 2009, 12:34:37 AM »


 I use DNS Advantage which works well.

If anyone does change to these (or any other settings) make sure you reboot your PC for the new settings to take effect.

(I just found that out by not rebooting)
Logged

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3211
Re: FF no longer finding short address
« Reply #10 on: February 09, 2009, 07:44:33 AM »

The OpenDNS result isn't a Firefox bug, it's a deliberate routing decision by OpenDNS. If you use OpenDNS and  type 'google' in the address bar you get something Google wouldn't be pleased with I suspect. I've stopped using OpenDNS for these reasons, and there are plenty of other good fast free DNS services; I use DNS Advantage which works well.


Thanks for the tip, I've now changed.....

If anyone does change to these (or any other settings) make sure you reboot your PC for the new settings to take effect.

(I just found that out by not rebooting)

Well you dont actually need to reboot if using a router, just disable and re-enable your lan connection and it will pick up the new DNS.
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:Netgear D6220

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 32223
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: FF no longer finding short address
« Reply #11 on: February 09, 2009, 01:13:05 PM »

The OpenDNS result isn't a Firefox bug, it's a deliberate routing decision by OpenDNS. If you use OpenDNS and  type 'google' in the address bar you get something Google wouldn't be pleased with I suspect. I've stopped using OpenDNS for these reasons, and there are plenty of other good fast free DNS services; I use DNS Advantage which works well.


Thanks eric - Ive added them to the DNS list page
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
Re: FF no longer finding short address
« Reply #12 on: February 09, 2009, 03:00:09 PM »

Hi  all
"  FF no longer finding short address"

Problem is fixed  ;D  it was caused by a FF add on  'Ask Toolbar for Firefox 2.1.0.5'. I got this info this morning from the FF forum (Mark). The funny thing I don't remember asking for that add on nor did Mark  . That's a bit odd :-\. It might have been an option on one of the updates don't know.

Regards Jeff
Logged
zen user

oldfogy

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3568
  • If it ain't broke....... I'll soon fix it.
Re: FF no longer finding short address
« Reply #13 on: February 09, 2009, 03:23:09 PM »


 It might have been an option on one of the updates don't know.

Yes it was a optional option with one of the Add-ons.

I have to admit, I always read before installing things and disable these type of options and it was included in one of these but don't know which one. These are all I have installed (I think)

Sync tool for networking "Bookmarks" Foxmarks
Adblock plus
Spell checker for FF
IEtab
Back to top
Firefox to IE
IE View

Logged

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
Re: FF no longer finding short address
« Reply #14 on: February 09, 2009, 04:00:00 PM »

Hi
Of:
Must have been 3.05 or 3.06 I did both within a day or so .

Thanks for the link Kitz  helped to solve problem . :)

Jeff
Logged
zen user
Pages: [1] 2