Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 [2] 3

Author Topic: Problem accessing the DGTeam website  (Read 21769 times)

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33036
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #15 on: February 06, 2009, 10:05:28 AM »

Stev-O

Ive just done a quick google and som other forums are reporting the same problem

Sky - here

Be/O2 - here

Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

Stev-O

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 8
    • DGTeam - The Custom DG834XX Series Router Firmware
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #16 on: February 06, 2009, 10:09:23 AM »

so it seems to be a routing table error...

site is hosted on 78.x.x.x subnet and they consider the traffic from these ip as internal (in other words a host immunization like 127.0.0.1 or similar)

in other words they consider Be/O2 ip as their own internal local ip....


I hope it should be only a bug from their point of view, I hope there's nothing else (blacklists, traffic limiter, etc)

I will make a notification on their own support forum, linking also this thread and the other one on skyforum
Logged

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 40933
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #17 on: February 06, 2009, 10:12:13 AM »

Very many thanks Stev-O.
Logged
  Eric

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33036
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #18 on: February 06, 2009, 10:13:27 AM »

Quote
site is hosted on 78.x.x.x subnet and they consider the traffic from these ip as internal (in other words a host immunization like 127.0.0.1 or similar)

in other words they consider Be/O2 ip as their own internal local ip....

Yes that seems to be about it.  
Because it thinks Be/O2/Enta/BT/Sky  etc as an internal local network - no traffic is coming from the 'internal IP' back via the Internet to whom is trying to view your site :'(

Thanks Stev-O.
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

Stev-O

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 8
    • DGTeam - The Custom DG834XX Series Router Firmware
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #19 on: February 06, 2009, 10:35:14 AM »

Logged

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33036
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #20 on: February 06, 2009, 02:16:13 PM »

Re the thread
http://forum.ilbello.com/supporto-hosting/i-server-sono-sempre-down/


I wouldnt be too surprised if the person reporting the problem on Tiscali also had a 78.x IP range too.

That will be a huge block which affects not just UK IP ranges - from a quick & random look on RIPE,  theres also several other country ISPs that will be affected too.

I hope they manage to get it sorted for you. :fingers:
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33036
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #21 on: February 06, 2009, 02:23:44 PM »

In the meantime if anyone wants the DGTeam firmware - its mirrored here

Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

Stev-O

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 8
    • DGTeam - The Custom DG834XX Series Router Firmware
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #22 on: February 06, 2009, 10:05:58 PM »

Re the thread
http://forum.ilbello.com/supporto-hosting/i-server-sono-sempre-down/


I wouldnt be too surprised if the person reporting the problem on Tiscali also had a 78.x IP range too.

That will be a huge block which affects not just UK IP ranges - from a quick & random look on RIPE,  theres also several other country ISPs that will be affected too.

I hope they manage to get it sorted for you. :fingers:
It seems a subnet/routing mistake always more & more...

I don't know if problem resides on ilbello webfarm or tiscali itself

sysadmin said tiscali was the problem
we hope they can solve this issue quickly...

in the meantime you are allowed to connect via this link:

https://free.megaproxy.com/go/_mp_framed?dgteam.ilbello.com
https://free.megaproxy.com/go/_mp_framed?dgteam.ilbello.com/forum
Logged

HPsauce

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2468
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #23 on: February 06, 2009, 10:21:28 PM »

sysadmin said tiscali was the problem
Well, I'm a Be customer on the 78. range so I don't see how Tiscali comes into play.  :no:
Logged

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33036
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #24 on: February 06, 2009, 11:11:13 PM »

I would say its ilbello  and its NOT ISP related.

Reasons:-
  • You can get people with the same ISP, but its only those with the 78.x IP range that are blocked
  • My routing doesnt take me anywhere near Tiscalis network, yet I still cant access the site.
  • The ilbello server IP is in the 78.x IP range which suggests who ever set up their server has used an incorrect subnet mask


    From the following you can see the problem is occurring at the server 78.47.0.62.
    There are no more physical hops after 213.239.252.41 and the problem occurs when you get to 78.47.0.62 (which is ilbello)

    Quote
    Report for dgteam.ilbello.com [78.47.0.62]
    Analysis: IP packets are being lost past network "Hetzner Online AG" at hop 10.  Connections to HTTP port 80 are being refused at hop 11

    Code: [Select]
    3 100 10.1.2.1                                                                                  (private use)
    4 100 10.1.2.158                                                                                  (private use)
    5 100 195.69.145.119 amsix.tng.de                                                AMS-IX peering LANs
    6 100 83.141.1.59 amsix-gw.hetzner.de                                                RIPE Network Coordination Centre 83-RIPE
    7         195.69.145.119 amsix.tng.de (Netherlands) +01:00 106       x--    AMS-IX peering LANs
    8 80 83.141.1.59 amsix-gw.hetzner.de (Germany) +01:00 99       x      RIPE Network Coordination Centre 83-RIPE
    9 10 213.239.240.239 hos-bb1.juniper2.rz6.hetzner.de (Germany) +01:00 125        x---  Hetzner Online AG
    10 90 213.239.229.41 et.1.16.rs3k32.rz6.hetzner.de (Germany) +01:00 110        x     Hetzner Online AG
    ...                                                                                                                                                       
             78.47.0.62 dgteam.ilbello.com (Germany) +01:00                    RIPE Network Coordination Centre 78-RIPE





    Quote
    sysadmin said tiscali was the problem

    Thats rubbish!  :-\
    Its nothing to do with tiscali - aside from the fact there's too many people who arent on Tiscali who are seeing this problem.

    If they have set the ilbello server to  255.0.0.0 subnet instead of 255.255.255.0 (which is what most networks use), then they will be accidentally blocking every single person around the world who has an IP address that starts with 78.x.x.x
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

Stev-O

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 8
    • DGTeam - The Custom DG834XX Series Router Firmware
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #25 on: February 06, 2009, 11:18:48 PM »

guys

this discussion thread has been linked on my help request on their website:
if they read these stuffs, i think they have all elements to fetch the problem and solve it
Logged

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33036
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #26 on: February 07, 2009, 01:31:46 AM »

I'm now connected via a different IP thats not in the 78.x range.  Still going through the Blackpool hub, still the same ISP, still the same routing.  Only difference is Im now in the 87.x range..  and can view the site fine.
If I switch back to pick up my own IP in the 78.x range ilbello immediately becomes inaccessible to me.

As requested by Stev-O, Ive fired off an email to support at ilbello.com.

Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

oldfogy

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3568
  • If it ain't broke....... I'll soon fix it.
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #27 on: February 07, 2009, 02:18:37 AM »

Sorry I have not read all of the posts on this thread, so I apologise if I'm covering old ground.

I tried the original link about an hour ago and connected using FF without any problem.
However I could not post this reply then, because I could not get back onto this site "Error with server problem or something) :lol:
Logged

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33036
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #28 on: February 07, 2009, 02:30:19 AM »

Ive been about for the past hour or so, not noticed any problems with the site from here.
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

oldfogy

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3568
  • If it ain't broke....... I'll soon fix it.
Re: Problem accessing the DGTeam website
« Reply #29 on: February 07, 2009, 01:15:54 PM »

I don't know how long the problem lasted for, I just thought you were doing some site maintenance.
Logged
Pages: 1 [2] 3
 

anything