Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: hosts file in vista  (Read 4344 times)

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
hosts file in vista
« on: February 04, 2009, 10:13:33 AM »

Hi
does anyone know how to access the HOSTS file in vista ?. I used it in XP but it does not seem to be set up the same in Vista .

Thanks for any help
Regards Jeff
Logged
zen user

tuftedduck

  • Senior Kitizen
  • ******
  • Posts: 29658
  • Router Luvvin Duck
Re: hosts file in vista
« Reply #1 on: February 04, 2009, 10:20:31 AM »

I think it is the same place as in XP  .......... Windows\System32\drivers\etc

but I think you may have to switch off the UAC thing to access it.
Logged

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
Re: hosts file in vista
« Reply #2 on: February 04, 2009, 07:00:28 PM »

HI

I will check but "switch off the UAC thing"   no Idea how . ???

Jeff
Logged
zen user

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 31975
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: hosts file in vista
« Reply #3 on: February 06, 2009, 10:05:31 PM »

True Quote from a Microsoft Manager

Quote
"The reason we put UAC into the [Vista] platform was to annoy users I'm serious," said Cross, speaking at the RSA Conference in San Francisco on Thursday. "Most users had administrator privileges on previous Windows systems and most applications needed administrator privileges to install or run."

How to disable UAC


... or I dont know how good this is
http://www.tweak-uac.com/home/
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

oldfogy

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3568
  • If it ain't broke....... I'll soon fix it.
Re: hosts file in vista
« Reply #4 on: February 06, 2009, 11:41:44 PM »

You may also like to take a look at this tutorial on Where and How to disable UAC

Kitz,  :doh:


For the Hosts file, you may have to select "Show hidden files and folders" (just guessing at that, but will go and check)

It is not a hidden file.
The hosts file is still located at "C:\Windows\System32\drivers\etc
« Last Edit: February 06, 2009, 11:58:31 PM by oldfogy »
Logged

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
Re: hosts file in vista
« Reply #5 on: February 07, 2009, 06:28:12 PM »

HI

Thanks for the replies .will check it out . :)

regards jeff
Logged
zen user

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
Re: hosts file in vista
« Reply #6 on: February 15, 2009, 01:47:51 PM »

Hi

I found this method to update HOST file in Vista

1)  Browse to Start -> All Programs -> Accessories
2)  Right click "Notepad" and select "Run as administrator"
3)  Click "Continue" on the UAC prompt
4)  Click File -> Open
5)  Browse to "C:\Windows\System32\Drivers\etc"
6)  Change the file filter drop down box from "Text Documents (*.txt)" to "All Files (*.*)"
7)  Select "hosts" and click "Open"
8)  Make the needed changes and close Notepad.  Save when prompted.

 seems to work OK  :)

Regards Jeff
Logged
zen user

oldfogy

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3568
  • If it ain't broke....... I'll soon fix it.
Re: hosts file in vista
« Reply #7 on: February 15, 2009, 02:30:33 PM »

If you are going to edit it on a regular (which some people do, after the first time) why not put a shortcut on the desktop.
Logged

jeffbb

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2329
Re: hosts file in vista
« Reply #8 on: February 15, 2009, 02:59:23 PM »

good thinking O F  ;D
Logged
zen user

oldfogy

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3568
  • If it ain't broke....... I'll soon fix it.
Re: hosts file in vista
« Reply #9 on: February 15, 2009, 03:33:41 PM »

I have the odd one or sometimes even two occasionally.  :lol:
Logged