Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: Start up sequence on Windows Vista Advent PC  (Read 4960 times)

frazter1

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Start up sequence on Windows Vista Advent PC
« on: December 12, 2008, 04:52:01 PM »

Hi Guys I hope you can help me.

I purchased a PC from PC World and as usual when there there is a problem it is difficult to get them to sort it. Anyway I have Windows Vista spec as below:

Computer Advent AMD Phenom X4  ACPL1 x 86 – BASED PC

PROCESSERS AMD PHENOM (TM9550 QUAD CORE)

STORAGE CONTROLLER
AT1 AHC1 COMPATIABLE RAID CONTROLLER
ATI RAID CONSOLE
MICROSOFT ISCSI INITIATER

When I turn the computer on it will go through it's start up sequence until the icon you have set up with your name comes up. It stays for 3 seconds then starts the sequence again and continues. I can get into the computer through the “last good configuration” but that's the only way. It will not go in through the safe mode.

How do I solve the problem? Please be gentle not the best on computers.

Many thanks

F
Logged

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 39471
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: Start up sequence on Windows Vista Advent PC
« Reply #1 on: December 12, 2008, 06:25:50 PM »

Hi and welcome

I'm not a Windows user so can't help, but I'm sure someone will be along shortly.
Logged
  Eric

HPsauce

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2468
Re: Start up sequence on Windows Vista Advent PC
« Reply #2 on: December 12, 2008, 06:36:19 PM »

It could be almost anything, registry corruption is one possibility.
I've never found "last known good" to achieve anything useful.

Do you have an installation disk for Vista, if so you might be able to try a system restore?
Logged

oldfogy

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3568
  • If it ain't broke....... I'll soon fix it.
Re: Start up sequence on Windows Vista Advent PC
« Reply #3 on: December 12, 2008, 08:55:30 PM »


I purchased a PC

How long ago did you purchase it and have you tried a "System Restore" going back to when you know it worked properly?
Logged

camallison

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1357
Re: Start up sequence on Windows Vista Advent PC
« Reply #4 on: December 12, 2008, 09:15:16 PM »

It could be almost anything, registry corruption is one possibility.
I've never found "last known good" to achieve anything useful.

Do you have an installation disk for Vista, if so you might be able to try a system restore?

If you have the Vista installation disc, then you can boot from that and do a "Repair" as one of the options (eventually) presented.
Logged

Pwiggler

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1542
Re: Start up sequence on Windows Vista Advent PC
« Reply #5 on: December 13, 2008, 07:50:23 AM »

hi frazter1 and welcome.

if its a phenom cpu you have then its gonna be quite a new machine.

in which case your problem might be a factory pre- installation mess-up and i would recommend a recovery to reinstall windows and associated software.

to do this, turn on the machine and start pressig F8 straight away and keep pressing once a second until you see a 'advanced boot menu'.  on there the first option will be 'repair your computer', press enter on it and follow the on-screen instruction to reset the machine.

be warned that that this process will delete all user data so backup before you go ahead.

any queries with it, give a holla
Logged
Paul
 

anything