Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10

Author Topic: Anyone on VMO2 FTTP?  (Read 12552 times)

dee.jay

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1001
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #30 on: February 09, 2024, 03:29:03 PM »

O2 has terrible coverage for me, so I doubt I'll be going there.
Logged
AAISP 1000/115 FTTP routed by opnsense on proxmox. Even my WiFi is baller

Ronski

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4312
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #31 on: February 09, 2024, 03:34:41 PM »

When I looked a week or so ago you could get a SIM for £6, could be a cheap speed upgrade, no one says you have to use it  ;)
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 1147/105  ;D

dee.jay

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1001
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #32 on: February 09, 2024, 03:50:17 PM »

When I looked a week or so ago you could get a SIM for £6, could be a cheap speed upgrade, no one says you have to use it  ;)

OK, you make a compelling argument :D
Logged
AAISP 1000/115 FTTP routed by opnsense on proxmox. Even my WiFi is baller

S.Stephenson

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 575
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #33 on: February 09, 2024, 03:50:59 PM »

Rang up asking about 2Gbit got told the 14th is when itís live and they offered to call me back on the 14th so I can order it.

Do phone sales offer better deals than online I donít know how bothered I can be ordering over the phone.

Mainly due to me being in Portugal on the 14thÖ

With 1Gb being £45 and 2Gb being £84 I canít see them doubling the speed for O2 customers.

It mentions being able to get a unlimited sim for £6 on the press release.
« Last Edit: February 09, 2024, 03:54:17 PM by S.Stephenson »
Logged

dee.jay

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1001
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #34 on: February 09, 2024, 03:53:50 PM »

You could probably BS a sales agent on the phone and say you could get a better offer somewhere else... Where you can't do that online.
Logged
AAISP 1000/115 FTTP routed by opnsense on proxmox. Even my WiFi is baller

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 7426
  • AAISP CF
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #35 on: February 10, 2024, 02:51:39 AM »

Here OR is just flat dead, they seem to be barely responding to FTTP competition and officially have no plans.  Although I have been given an opinion they likely doing works based on roadworks checker and they just for whatever reason not wanting to announce its planned.  I have not witnessed any OR works though other than cabinet stuff.

VM as far as I am aware have not started FTTP works either, although of course VM will at some point.

The new symmetric VM FTTP stuff I think is not on all of their FTTP footprint, just the nextfibre areas.
Logged

Ronski

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4312
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #36 on: February 10, 2024, 08:13:41 AM »

With 1Gb being £45 and 2Gb being £84 I canít see them doubling the speed for O2 customers..

Unfortunately they have limited it, highest boost is to 1Gb.

https://www.virginmedia.com/virgin-media-o2

Quote
Broadband speed boost
A broadband speed boost to the next available level of Virgin Media fibre broadband (up to a max of 1Gbps).
« Last Edit: February 10, 2024, 08:16:20 AM by Ronski »
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 1147/105  ;D

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 7426
  • AAISP CF
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #37 on: February 10, 2024, 11:37:50 AM »

Wait, has this made the standard price of gig1 cheaper, even in cable areas? That would be a bigger boon than gig2 itself I think.
Logged

dee.jay

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1001
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #38 on: February 10, 2024, 12:35:45 PM »

Iím going for 2Gbps symmetric either way :)
Logged
AAISP 1000/115 FTTP routed by opnsense on proxmox. Even my WiFi is baller

S.Stephenson

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 575
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #39 on: February 13, 2024, 11:32:25 PM »

Gig2 ordered install on the 17th.

No good volt deal on it either just doubles data as far as I can see.
Logged

dee.jay

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1001
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #40 on: February 14, 2024, 10:45:36 AM »

Gig2 ordered install on the 17th.

No good volt deal on it either just doubles data as far as I can see.

Excellent!
Logged
AAISP 1000/115 FTTP routed by opnsense on proxmox. Even my WiFi is baller

biohead

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 114
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #41 on: February 14, 2024, 12:21:20 PM »

Also updated to show Gig2 availability here just down the road. Nice to see them finally taking advantage of the XGS network.

Fortunately for me Zzoomm also deployed at the same time and VMO2 just aren't price competitive with them (although until the home network is suitably updated - hopefully this year, I'm sticking with 1Gb).
Logged

S.Stephenson

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 575
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #42 on: February 14, 2024, 03:58:36 PM »

Excellent!

The outdoor stuff from pole to house needs to be done before I can book an install apparently so a  delay.

Attached what order shows for speed ranges.
Logged

Alex Atkin UK

  • Addicted Kitizen
  • *****
  • Posts: 5311
    • Thinkbroadband Quality Monitors
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #43 on: February 14, 2024, 05:43:19 PM »

That minimum guarantee is curious, surely they don't only have 10 customers per PON?  I guess they are counting on the odds of having more than one or two high-end users on the same PON?

Even then, its not like VMO have the best reputation for keeping up with backhaul capacity, though granted that's likely mostly down to the mixed legacy network and hopefully this switch to a entirely modern system will solve that.
Logged
Broadband: Zen Full Fibre 900 + Three 5G Routers: pfSense (Intel N100) + Huawei CPE Pro 2 H122-373 WiFi: Zyxel NWA210AX
Switches: Netgear MS510TXUP, Netgear MS510TXPP, Netgear GS110EMX My Broadband History & Ping Monitors

dee.jay

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1001
Re: Anyone on VMO2 FTTP?
« Reply #44 on: February 14, 2024, 08:14:33 PM »

I think the maximum is even more curious. Is it actually a 2.5Gbps product being sold as 2000? But that can't be - we've seen triallists showing us 2000mbps speedtests.
Logged
AAISP 1000/115 FTTP routed by opnsense on proxmox. Even my WiFi is baller
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10