Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: Some YT videos work fine, some not!  (Read 1223 times)

mofa2020

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 275
Some YT videos work fine, some not!
« on: October 23, 2021, 08:24:35 PM »

My speed is 70/7 Mbps and during the evening and some times in the morning some YT videos run perfectly fine even at 4K and some can not stop buffering on 1080p/720p as if I am using another very slow connection and I think this mostly happen with videos I know are uploaded from UK but some times from Netherlands and other certain locations .. does it matter where the video uploaded from?

At the time of issue speed test results are fine showing no throttling or packet loss.
Logged

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 34399
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Some YT videos work fine, some not!
« Reply #1 on: October 23, 2021, 08:49:47 PM »

I wouldn't have thought that the location, from which the video was initially uploaded, would be significant. Once it has been uploaded, I imagine it then becomes available via a (Google owned) CDN.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

meritez

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 827
Re: Some YT videos work fine, some not!
« Reply #2 on: October 23, 2021, 11:56:02 PM »

Can we go through some checks:
What's your router?
What are you using for DNS?
Wired or Wireless connection to router?
Logged

Alex Atkin UK

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3163
    • Thinkbroadband Quality Monitors
Re: Some YT videos work fine, some not!
« Reply #3 on: October 24, 2021, 02:58:15 AM »

YouTube have made some changes recently to throttle downloading videos, I think its glitchy as I've had to refresh a few times to get videos to play sometimes on the normal website and they will randomly drop to SD sometimes or freeze.  This is also reflected in when you try to use a downloader you can get errors such as:
HTTP Error 429: Too Many Requests
HTTP Error 403: Forbidden
HTTP Error 404: Not Found

Plus I've noticed for a long while that popular channels tend to work best whereas smaller channels are much more prone to problems.
« Last Edit: October 24, 2021, 02:58:39 PM by Alex Atkin UK »
Logged
INTAKE (ECI) Home Hub 5A (OpenWRT) on Zen, Hauwei B353-232 on Libera 4G, Hauwei CPE Pro 2 H122-373 on Three 5G Router: pfSense (i5-7200U) WiFi: Zyxel NWA210AX + Ubiquiti nanoHD (OpenWRT)
My Broadband History & Ping Quality Monitors

tubaman

  • Addicted Kitizen
  • *****
  • Posts: 8420
Re: Some YT videos work fine, some not!
« Reply #4 on: October 24, 2021, 09:02:41 AM »

I get similar experiences to @Alex Atkin UK, with random drops to SD, which I can always fix by selecting HD again, and slow starts when initially selecting a video. Agree that popular channel appear to suffer less.
Logged
BT FTTC 80/20 Huawei Cab - Zyxel VMG8924-B10A

mofa2020

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 275
Re: Some YT videos work fine, some not!
« Reply #5 on: October 25, 2021, 08:50:50 PM »

Can we go through some checks:
What's your router?
What are you using for DNS?
Wired or Wireless connection to router?

  • Huawei DN8245V (ISP provided)
  • Google DNS
  • Wired

I get similar experiences to @Alex Atkin UK, with random drops to SD, which I can always fix by selecting HD again, and slow starts when initially selecting a video. Agree that popular channel appear to suffer less.

I get a similar one too and it was getting me  ??? searching if YT is acting or something, did not know that something like that could happen.
Logged
 

anything