Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 2 3 [4]

Author Topic: ADSL2+ Upgraded to VDSL2  (Read 1850 times)

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33245
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #45 on: July 21, 2021, 11:05:39 PM »

Don't forget our Glossary!

I have a recollection of being told, way back when FTTC was being rolled out as a new system nation-wide, that the DSLAMs in the fibre cabinets were specified as being part of the BT Operate domain.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

Alex Atkin UK

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2696
    • Thinkbroadband Quality Monitors
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #46 on: July 21, 2021, 11:20:41 PM »

Don't forget our Glossary!

I have a recollection of being told, way back when FTTC was being rolled out as a new system nation-wide, that the DSLAMs in the fibre cabinets were specified as being part of the BT Operate domain.

Wasn't that before Openreach were spun-off as their own company though?
Logged
INTAKE (ECI) 1xHome Hub 5A on Zen, 1xECI Openreach on Plusnet, 1xHauwei B535-232 on Voxi 4G, 1xHauwei H122-373 on Three 5G Router: pfSense (i5-7200U) WiFi: nanoHD + Honor Router 3
My Broadband History & Ping Quality Monitors

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33245
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #47 on: July 22, 2021, 01:55:35 PM »

Wasn't that before Openreach were spun-off as their own company though?

Sorry, I'm not sure what it is that you are trying to query.  :-\

Operate ("BT Operate") exists and has nothing to do with Openreach.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

meritez

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 579
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #48 on: July 22, 2021, 03:48:28 PM »

Wasn't that before Openreach were spun-off as their own company though?

http://www.pnsol.com/public/CS-PNS-2012-08.pdf

Quote
BT   Operate   (BTO)   is   the   operating   division   of   British   Telecom (one   of   the   worldís   
leading   communications   services   companies) that   is   responsible   for   the   service   
fulfilment   of   BTís   products   and services   globally; establishment   of   security   policy   
and   processes; and   monitoring the   reliability   of   BTís   networks   and   systems.   BTO   
employs over   13,500   world-class   professionals   in   more   than   20   countries,   with   
expertise   across   a   broad   range   of   IT   and   web-based   disciplines. It manages over   
5,500   UK   exchanges   supplying   over   26m premises,   and   provides   over 12m DSL   
connections   (both   business   and   domestic)   of   which   BTís Retail   division   delivers   
approximately   50%.

Sounds different
Logged

Alex Atkin UK

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2696
    • Thinkbroadband Quality Monitors
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #49 on: July 22, 2021, 04:44:08 PM »

Sorry, I'm not sure what it is that you are trying to query.  :-\

Operate ("BT Operate") exists and has nothing to do with Openreach.

Its just constantly confusing the line between what Openreach own and what BT own.
Logged
INTAKE (ECI) 1xHome Hub 5A on Zen, 1xECI Openreach on Plusnet, 1xHauwei B535-232 on Voxi 4G, 1xHauwei H122-373 on Three 5G Router: pfSense (i5-7200U) WiFi: nanoHD + Honor Router 3
My Broadband History & Ping Quality Monitors

Black Sheep

  • Helpful
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 5324
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #50 on: July 22, 2021, 07:21:59 PM »

I find the best way is to not worry about it, Alex ..... it's waaaay above any of us on here and not worth the time and effort trying to pin it down .... unless you're obsessed with it.

 ;) ;D
Logged

g3uiss

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 705
  • You never too old to learn
    • Midas Solutions
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #51 on: July 26, 2021, 02:55:35 PM »

The LLUMS case has been closed with no changes seen ( card  or speed). Zen say we have to start a new fault. I think thatís probably a waste of time and I will mange with the 800k upload.
Logged
Zen FTTC X 2 HG612 modems with Vigor 2925

meritez

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 579
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #52 on: July 26, 2021, 03:19:22 PM »

The LLUMS case has been closed with no changes seen ( card  or speed). Zen say we have to start a new fault. I think thatís probably a waste of time and I will mange with the 800k upload.

Will ZEN log it as a repeat fault and escalate to care level 4?
Logged

g3uiss

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 705
  • You never too old to learn
    • Midas Solutions
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #53 on: July 26, 2021, 05:34:46 PM »

I have no idea ! Zen have been quite disappointing, not the Zen I recall from a few years ago. Their emails are quite confused and not really moving the issue forwards. I have a new anointment (number 6) on Wednesday
Logged
Zen FTTC X 2 HG612 modems with Vigor 2925

meritez

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 579
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #54 on: July 26, 2021, 09:14:46 PM »

I have no idea ! Zen have been quite disappointing, not the Zen I recall from a few years ago. Their emails are quite confused and not really moving the issue forwards. I have a new anointment (number 6) on Wednesday

This comes to mind: https://www.theregister.com/2021/07/26/zen_broadband_complaint_still_unresolved/
Logged

Alex Atkin UK

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2696
    • Thinkbroadband Quality Monitors
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #55 on: July 26, 2021, 09:51:06 PM »

This comes to mind: https://www.theregister.com/2021/07/26/zen_broadband_complaint_still_unresolved/

Kinda silly to say "whats the point" to contact their MP though.

I get some MPs are bad, but I know mine is VERY proactive and shes chased a lot of issues I've had, though mostly regarding the council.  Either way, saying "whats the point" is foolish, what have you got to lose?
Logged
INTAKE (ECI) 1xHome Hub 5A on Zen, 1xECI Openreach on Plusnet, 1xHauwei B535-232 on Voxi 4G, 1xHauwei H122-373 on Three 5G Router: pfSense (i5-7200U) WiFi: nanoHD + Honor Router 3
My Broadband History & Ping Quality Monitors

g3uiss

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 705
  • You never too old to learn
    • Midas Solutions
Re: ADSL2+ Upgraded to VDSL2
« Reply #56 on: July 26, 2021, 10:18:20 PM »

The MP that covers my work address is excellent, but my local MP covering our home is just about useless. The former really acts for his constituency the latter just expects his constituency to give him a job. Still not a route I favour 
Logged
Zen FTTC X 2 HG612 modems with Vigor 2925
Pages: 1 2 3 [4]