Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: Well this doesn't look good - both lines  (Read 407 times)

Alex Atkin UK

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2878
    • Thinkbroadband Quality Monitors
Well this doesn't look good - both lines
« on: June 13, 2021, 10:19:22 PM »

Power Management Mode:   L3 - No power
Line State:      DOWN [0x200: silent]

And they were doing so well:

Line Uptime:      24d 19h 18m 21s
« Last Edit: June 13, 2021, 10:25:36 PM by Alex Atkin UK »
Logged
INTAKE (ECI) 2xHome Hub 5A (OpenWRT) on Zen/Plusnet, 1xHauwei B535-232 on Voxi 4G, 1xHauwei H122-373 on Three 5G Router: pfSense (i5-7200U) WiFi: nanoHD (OpenWRT) + Honor Router 3
My Broadband History & Ping Quality Monitors

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33762
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Well this doesn't look good - both lines
« Reply #1 on: June 13, 2021, 11:02:28 PM »

Is the (ECI equipped) cabinet, to which both of your lines are connected, in a position where it could be demolished by an out-of-control vehicle?

Looking at your TBB ping plots, it is clear that both lines were affected at exactly the same time.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 6581
Re: Well this doesn't look good - both lines
« Reply #2 on: June 13, 2021, 11:23:54 PM »

Is the (ECI equipped) cabinet, to which both of your lines are connected, in a position where it could be demolished by an out-of-control vehicle?

Looking at your TBB ping plots, it is clear that both lines were affected at exactly the same time.

I remember you suggesting this to me and it turned out to be exactly that. :)

Currently on 249 days uptime, praying for no more problems before FTTP.

Alex please keep us up to date if you find out what the issue is.
Logged
AAISP - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

Alex Atkin UK

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2878
    • Thinkbroadband Quality Monitors
Re: Well this doesn't look good - both lines
« Reply #3 on: June 13, 2021, 11:35:13 PM »

Land line is still working, so probably not that unless its a teflon tie pair.  :D  Is it too much to hope the ECI has blown up and they will replace it with Huawei?   ::)
Logged
INTAKE (ECI) 2xHome Hub 5A (OpenWRT) on Zen/Plusnet, 1xHauwei B535-232 on Voxi 4G, 1xHauwei H122-373 on Three 5G Router: pfSense (i5-7200U) WiFi: nanoHD (OpenWRT) + Honor Router 3
My Broadband History & Ping Quality Monitors

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33762
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Well this doesn't look good - both lines
« Reply #4 on: June 13, 2021, 11:59:46 PM »

Ah, telephony is still operational. So the tie-cables are still intact.

The only other possible causes are a localised AC supply problem, which implies that the hardware had been running on its batteries until they were drained, or a failure in the DC power distribution to the ECI M41 MSAN.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

Alex Atkin UK

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2878
    • Thinkbroadband Quality Monitors
Re: Well this doesn't look good - both lines
« Reply #5 on: June 14, 2021, 12:42:54 AM »

Plusnet line has just come back, booo:
DSLAM/MSAN VID:      IFTN

Zen needed the HH5a rebooting for some reason then it too came back.
Logged
INTAKE (ECI) 2xHome Hub 5A (OpenWRT) on Zen/Plusnet, 1xHauwei B535-232 on Voxi 4G, 1xHauwei H122-373 on Three 5G Router: pfSense (i5-7200U) WiFi: nanoHD (OpenWRT) + Honor Router 3
My Broadband History & Ping Quality Monitors

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 33762
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Well this doesn't look good - both lines
« Reply #6 on: June 14, 2021, 12:49:09 AM »

So it was an approximate three hour outage.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

Alex Atkin UK

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2878
    • Thinkbroadband Quality Monitors
Re: Well this doesn't look good - both lines
« Reply #7 on: June 14, 2021, 05:15:10 AM »

Gotta admit I love having the 4G backup, it was only when my server lost connectivity (its routed exclusively over DSL) that I knew anything was wrong.  I was having a nap when it started, mum was blissfully unaware.

For some reason the VoIP wont reconnect over 4G though, not sure what that's about.  I don't actually use it yet, its just there in preperation for the future.
Logged
INTAKE (ECI) 2xHome Hub 5A (OpenWRT) on Zen/Plusnet, 1xHauwei B535-232 on Voxi 4G, 1xHauwei H122-373 on Three 5G Router: pfSense (i5-7200U) WiFi: nanoHD (OpenWRT) + Honor Router 3
My Broadband History & Ping Quality Monitors