Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: Mk3 faceplate - no microfilters?  (Read 427 times)

btjtaylor

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 18
Mk3 faceplate - no microfilters?
« on: February 12, 2021, 12:48:46 PM »

Hi all

Trying to troubleshoot why i'm stuck on interleaved mode again and had a thought!

I've got a Mk3 master socket and i've run an extension using CAT5E cable off the following socket to a patch panel in my network rack. Socket on patch panel goes directly to my modem (no microfilter):



I have a single phone attached to an extension socket which runs off the connection on the faceplate like this:



Am I right in thinking I don't need any microfilters for this setup?

I thought so but just wanted to check I haven't made a stupid mistake
Logged

j0hn

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3365
Re: Mk3 faceplate - no microfilters?
« Reply #1 on: February 12, 2021, 12:54:14 PM »

I'm not quite following your post so apologies if this doesn't help.

The 2 pins circled in red are the data extension pins. They should be used for broadband only and not voice.
Any pair running voice should be connected to the rear of the lower faceplate that's been removed in the image above.

Edit: your 2nd image has just loaded, making your post make sense to me now.
I believe that to be the correct setup.
« Last Edit: February 12, 2021, 12:56:41 PM by j0hn »
Logged
BT FTTP 160/30 - BQM - speed test

btjtaylor

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 18
Re: Mk3 faceplate - no microfilters?
« Reply #2 on: February 12, 2021, 02:08:08 PM »

Thanks, i figured I would have more serious problems if I had made such a basic error but just wanted to check
Logged

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 32383
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Mk3 faceplate - no microfilters?
« Reply #3 on: February 12, 2021, 04:25:28 PM »

I believe that to be the correct setup.

Yes, agreed.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

4candles

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3012
  • Not young enough to know everything
Re: Mk3 faceplate - no microfilters?
« Reply #4 on: February 12, 2021, 08:36:23 PM »

Seconded.  :)
Logged
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.

btjtaylor

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 18
Re: Mk3 faceplate - no microfilters?
« Reply #5 on: February 14, 2021, 11:14:04 AM »

Thanks for the replies everyone

I'm back on fastpath this morning, lets hope it stays there  :fingers:
Logged
 

anything