Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: Unlocked HG612 no longer responding for web ui  (Read 629 times)

Rorton

  • Member
  • **
  • Posts: 32
Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« on: October 09, 2020, 08:49:59 PM »

Had my hg612 unlocked for a good few months now, recently needed to get into the gui, and itís no longer responding.

Does the unlock get overwritten at all?
Logged

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 31171
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #1 on: October 09, 2020, 11:33:30 PM »

Does the unlock get overwritten at all?

No. My suggestion is that you give the HG612 a "long reset".
  • Power off the HG612.
  • Disconnect the cable(s) from the HG612's LAN port(s) to your router.
  • Disconnect the cable from the HG612's DSL port to the incoming line.
  • Power on the HG612 and wait for, at least, two minutes.
  • Press the reset button and keep it held for 20 - 30 seconds.
  • Release the reset button and wait for, at least, two minutes.
  • Connect an Ethernet patch cable from the LAN2 port of the HG612 to a computer with its Ethernet port configured with a static address on the 192.168.1.0/24 sub-net. (Any address from 192.168.1.2 to 192.168.1.254 will do.)
  • Check that the GUI is now accessible on the default IPv4 address (192.168.1.1).
  • Re-establish your normal hardware configuration.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

Rorton

  • Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #2 on: October 10, 2020, 12:23:32 AM »

Thanks. Saw another post of yours that suggested that but didnít seem to work
, so I reflashed

Oddly, when reflashed, the 192.168.1.1 address didnít respond, itís ip was 192.168.1.10.

That may have been why the long reset didnít work, the ip wasnít 1.1
Logged

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 31171
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #3 on: October 10, 2020, 05:51:21 PM »

Oddly, when reflashed, the 192.168.1.1 address didnít respond, itís ip was 192.168.1.10.

That may have been why the long reset didnít work, the ip wasnít 1.1

Very odd. I'm unable to explain your finding. But, hopefully, it will now operate correctly.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

Rorton

  • Member
  • **
  • Posts: 32
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #4 on: October 12, 2020, 09:30:02 AM »

Thanks - do these devices exhibit this often - i'm sure when I used this before I used a DrayTek - it happened then.

I have the 301 lan removed in case it was some strange management that was messing up the config.
Next time I'll try the long reset again, and then hopefully it will have reset back to the .10 address and I won't have to flash it again.
Logged

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 31171
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #5 on: October 12, 2020, 05:15:10 PM »

Thanks - do these devices exhibit this often - i'm sure when I used this before I used a DrayTek - it happened then.

No, not to my knowledge.

However those devices are now ageing, having been the initial VDSL2 capable modems available, in the U.K., since 2011.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 6340
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #6 on: October 13, 2020, 02:44:25 PM »

I dont think I ever recall my hg612 GUI locking up.
Logged
AAISP - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

dambuilder

  • Member
  • **
  • Posts: 44
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #7 on: October 14, 2020, 11:43:16 AM »

No, not to my knowledge.

However those devices are now ageing, having been the initial VDSL2 capable modems available, in the U.K., since 2011.
Just out of interest what's the recommended modem only alternative to a HG612.?
Logged

j0hn

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3156
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #8 on: October 14, 2020, 01:07:38 PM »

Just out of interest what's the recommended modem only alternative to a HG612.?

My recommendation is a Zyxel VMG1312-B10A configured in bridge mode (modem only).
It has the same shape/form factor as the HG612 only in black.

The VMG8x24-B10A performs very similar to the 1312 only a different style with ports on the back rather than the bottom.
The 8x24 comes in 2 revisions, the 8324 and 8924.
Both identical except the 8924 has 5GHz AC WiFi available.
Logged
BT FTTP 160/30 - BQM - speed test

dambuilder

  • Member
  • **
  • Posts: 44
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #9 on: October 14, 2020, 01:28:57 PM »

My recommendation is a Zyxel VMG1312-B10A configured in bridge mode (modem only).
It has the same shape/form factor as the HG612 only in black.

The VMG8x24-B10A performs very similar to the 1312 only a different style with ports on the back rather than the bottom.
The 8x24 comes in 2 revisions, the 8324 and 8924.
Both identical except the 8924 has 5GHz AC WiFi available.
That's great thanks I'll have a look. I'm moving next month from a house with FTTP to FTTC so need a modem to use with my ASUS RT-AC88U.
Logged

wolvesmad

  • Member
  • **
  • Posts: 36
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #10 on: October 16, 2020, 10:28:23 PM »

I had a HG612 that would just randomly lock up for no reason. I blamed it on old age and chucked it.
Logged
Zyxel VMG1312-B10A + Asus RT-AC68u on EE Fiber+

Alex Atkin UK

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1759
    • My Broadband History
Re: Unlocked HG612 no longer responding for web ui
« Reply #11 on: October 17, 2020, 12:11:21 AM »

I had a HG612 that would just randomly lock up for no reason. I blamed it on old age and chucked it.

 :no: :'( :no: :'(

As someone who has re-capped quite a few modem/routers over the years, this really hurts.  I only just got rid of my old ADSL modem/routers, I'm such a hoarder.
Logged
INTAKE (ECI) Zen: Home Hub 5A OpenWrt Plusnet: VMG-3925-B10B Three 4G: Hauwei B535-232 Router: pfSense (i5-7200U) WiFi: Ubiquiti nanoHD
Thinkbroadband Quality Monitors
 

anything