Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1] 2 3 4

Author Topic: Malware?  (Read 3290 times)

bob.gas

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 239
Malware?
« on: August 23, 2020, 10:31:00 AM »

Hope this is the correct forum, if not please redirect mods?

I think I might have some malware hidden in my PC somewhere....

I keep getting a McAfee popup when first starting my Edge browser and occasionally, advising me to fix problems that obviously have to pay for.

I have windows defender, super antispyware, and obviously window Firewall they haven't found anything untoward.

 

I'm not very good with Reg edit, so could someone possibly guide me into what I have to do to get rid of it please?

Logged
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3448
Re: Malware?
« Reply #1 on: August 23, 2020, 11:03:30 AM »

Do you have or have you had any McAfee products installed? Do you have any Edge extensions from McAfee installed? Not all pop ups are fake.

Stuart
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:Netgear D6220

parkdale

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 455
Re: Malware?
« Reply #2 on: August 23, 2020, 11:27:14 AM »

Logged
Vodafone FTTC ECI cab 40/20Mb connection / Fritzbox7590

bob.gas

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 239
Re: Malware?
« Reply #3 on: August 24, 2020, 10:16:47 AM »

Do you have or have you had any McAfee products installed? Do you have any Edge extensions from McAfee installed? Not all pop ups are fake.

Stuart

Hi Stuart.
I did have something Mcafee installed yonks ago with some other software that I downloaded.
Didn't wanrt it so uninstalled.
Logged
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes

bob.gas

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 239
Re: Malware?
« Reply #4 on: August 24, 2020, 10:19:50 AM »

Hi Bob, have you tried this? https://support.microsoft.com/en-gb/help/17466/windows-microsoft-defender-offline-help-protect-my-pc

Thanks, Robin.

The defender offline scan hasn't worked, unfortunately.
I guess it's a case of just deleting it when it pops up.
Logged
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes

parkdale

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 455
Re: Malware?
« Reply #5 on: August 24, 2020, 10:40:21 AM »

Did it run and not find any thing or just not run at all?

Robin
Logged
Vodafone FTTC ECI cab 40/20Mb connection / Fritzbox7590

bob.gas

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 239
Re: Malware?
« Reply #6 on: August 24, 2020, 01:52:59 PM »

Hi Robin.

Yes, it did run and restarted automatically.
 But it didn't kill it
Logged
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes

jelv

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1756
Re: Malware?
« Reply #7 on: August 24, 2020, 02:54:21 PM »

Can we have a screen shot of the message that pops up please.
Logged
Broadband and Line rental: Zen Unlimited Fibre 2, Mobile: Vodaphone

4candles

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3011
  • Not young enough to know everything
Re: Malware?
« Reply #8 on: August 24, 2020, 06:11:29 PM »


I think I might have some malware hidden in my PC somewhere....

I keep getting a McAfee popup when first starting my Edge browser and occasionally, advising me to fix problems that obviously have to pay for.

A genuine McAfee pop up wouldn't be asking for payment of any kind.
Logged
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.

bob.gas

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 239
Re: Malware?
« Reply #9 on: August 25, 2020, 11:09:01 AM »

Can we have a screen shot of the message that pops up please.

I'll try to catch it when it pops in again.  :)
Logged
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes

bob.gas

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 239
Re: Malware?
« Reply #10 on: August 25, 2020, 11:11:41 AM »

A genuine McAfee pop up wouldn't be asking for payment of any kind.

Really, thanks.
I did look into it, and it recommended Mcafee for a price  ???
I guess it's not the real deal then?
Logged
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes

meritez

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 362
Re: Malware?
« Reply #11 on: August 25, 2020, 02:19:02 PM »

sounds like a browser extension needs removing.

Logged

parkdale

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 455
Re: Malware?
« Reply #12 on: August 25, 2020, 03:42:10 PM »

I would reset Edge - this will remove any extensions etc taking it back to default.

open Edge - then left click 3 dots on top right...ish corner then click settings, then at/near the bottom of the list is "Reset Settings" follow link viola job done :fingers:
Logged
Vodafone FTTC ECI cab 40/20Mb connection / Fritzbox7590

bob.gas

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 239
Re: Malware?
« Reply #13 on: August 25, 2020, 04:31:47 PM »

just got onto the PC again.
Typical it hasn't popped up yet to take a screenshot.
I will when it does show though.

Robin....
I'm not sure it is an Edge problem as I tried it with Chrome browser ant it still popped up. ::)

Edit.
Just thought...
Edge has become Chrome based right?
Perhaps I should download Firefox or Opera and try that?
« Last Edit: August 25, 2020, 04:35:19 PM by bob.gas »
Logged
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile away and you have their shoes

parkdale

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 455
Re: Malware?
« Reply #14 on: August 25, 2020, 05:22:19 PM »

If you have Chrome, I would reset this as well to get back to default condition.

Open Chrome - left click 3 dots top right corner - -settings - Advanced - Reset and cleanup.

Logged
Vodafone FTTC ECI cab 40/20Mb connection / Fritzbox7590
Pages: [1] 2 3 4