Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: Problem with ADSL line?  (Read 912 times)

aicoper

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 1
Problem with ADSL line?
« on: July 15, 2020, 11:08:30 PM »

Hi,

I'm having some issues with my ADSL connection in the last week, constant drops, SNR Margin always changing values, etc.

I used DSLstats tool and was able to grab some graphs. Maybe some of you experts can tell me if there's something wrong with the line which will require local visit of techs in order to fix.

Logged

j0hn

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3155
Re: Problem with ADSL line?
« Reply #1 on: July 15, 2020, 11:50:53 PM »

Do you have the SNRM and Connection speed graphs for the same time period?

I'm curious as to what could have happened to half the bits on tones 255+
Logged
BT FTTP 160/30 - BQM - speed test

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 31097
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Problem with ADSL line?
« Reply #2 on: July 15, 2020, 11:54:20 PM »

Welcome to the kitz forum.  :)

From looking at the three plots you have attached to the opening post I can see it is an ADSL2+ circuit. Unfortunately there is nothing that I can deduce from those plots.

It would be helpful to see the Bit Loading, the SNR, the QLN and the Hlog plots as they would give an indication of any physical problem with the line.

I suspect that you are not based in the UK and so any suggestions that we make may not be appropriate for the service provided by your ISP. But we can try.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

Weaver

  • Addicted Kitizen
  • *****
  • Posts: 9323
  • Retd sw dev; A&A; 4 ◊ 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
Re: Problem with ADSL line?
« Reply #3 on: July 16, 2020, 02:13:59 AM »

Welcome to the forum aicoper!

Are you able to telnet into your modem-router and get the stats that way? See: routers - Kitzí instructions and look up your modem model.
Logged

Weaver

  • Addicted Kitizen
  • *****
  • Posts: 9323
  • Retd sw dev; A&A; 4 ◊ 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
Re: Problem with ADSL line?
« Reply #4 on: July 16, 2020, 02:32:40 AM »

Thatís the good stuff, any more where that came from? That page of instructions will tell you what the default login and password is for the modem-router and the instructions have default IP addresses where you can find the modem. Ask if you need any help!
« Last Edit: July 16, 2020, 02:48:56 AM by Weaver »
Logged