Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 [2] 3 4

Author Topic: HG612- windows not showing stats  (Read 3340 times)

gycuk1

  • Member
  • **
  • Posts: 24
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #15 on: June 12, 2020, 05:36:25 PM »

Hi guys

Just to update i bought https://www.amazon.co.uk/gp/product/B078PHXTRT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

they work great all working HG612 is Modem only and i can still get all the stats and log in cheap fix
Logged

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 31974
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #16 on: June 12, 2020, 05:53:18 PM »

Thank you for the update. A simple solution is often the best solution.  :)
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3978
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #17 on: June 12, 2020, 08:48:54 PM »

Glad it's working, and a nice simple fix to boot.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

gycuk1

  • Member
  • **
  • Posts: 24
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #18 on: June 13, 2020, 04:30:09 PM »

Hi again

Please could i as another question. My Ping has gone really high(110) since all this will it come back down? i have also been looking at the fimware the Modem is running on

Product type  EchoLife HG612   
Device ID  CC96A0-21530315408K1A026371 
Hardware version  VER.B 
Software version  V100R001C01B030SP06 
Firmware version  A2pv6C038m.d24j 
Batch number  BC1P6.030.A2pv6C038m.d24j 
System up time  0 days 0 hours 2 minutes 11 seconds 

is this correct. the other day it was up to 60-70 ish were on 76 meg

thanks again guys
Logged

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3978
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #19 on: June 13, 2020, 04:50:37 PM »

It's not normal for your ping to be that high, you are testing via a wired connection rather than wireless? Also where are you pinging and is anything else using the connection.

Post the contents of the xlogfile.txt, I think the default location for that is in the Events and Error logs folder.

You are using an earlier firmware, not sure what the differences are now, but it won't make much difference to your ping, you need B030SP08 which can be downloaded from https://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,14262.0.html

Note, it can not be installed from the user interface, that method does not work you have to use the reset method.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

gycuk1

  • Member
  • **
  • Posts: 24
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #20 on: June 13, 2020, 05:42:54 PM »

It's not normal for your ping to be that high, you are testing via a wired connection rather than wireless? Also where are you pinging and is anything else using the connection.

Post the contents of the xlogfile.txt, I think the default location for that is in the Events and Error logs folder.

You are using an earlier firmware, not sure what the differences are now, but it won't make much difference to your ping, you need B030SP08 which can be downloaded from https://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,14262.0.html

Note, it can not be installed from the user interface, that method does not work you have to use the reset method.

i can see the issue

Manufacturer:Huawei Technologies Co., Ltd.
Style:EchoLife HG612
SN.:21530315408K1A026371
IP:192.168.1.100
HW Ver:VER.B
SW Ver:V100R001C01B030SP06

2020-6-10 15:22:7 Alert 10400 Intrusion -> IN=ppp256 OUT= MAC= SRC=94.102.51.95 DST=90.240.58.36 LEN=40 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=250 ID=7862 PROTO=TCP SPT=57313 DPT=10448 WINDOW=1024 RES=0x00 SYN URGP=0
2020-6-10 15:12:1 Alert 10400 Intrusion -> IN=ppp256 OUT= MAC= SRC=116.104.41.51 DST=90.240.58.36 LEN=52 TOS=0x00 PREC=0x00 TTL=113 ID=14871 DF PROTO=TCP SPT=52256 DPT=445 WINDOW=8192 RES=0x00 SYN URGP=0
2000-1-1 0:45:39 Error 104143 User has failed to login 1 time
2000-1-1 0:8:16 Alert 104505 PPP dial-up failed
2000-1-1 0:7:46 Alert 104505 PPP dial-up failed
2000-1-1 0:7:16 Alert 104505 PPP dial-up failed
2000-1-1 0:6:46 Alert 104505 PPP dial-up failed
2000-1-1 0:6:16 Alert 104505 PPP dial-up failed
2000-1-1 0:5:46 Alert 104505 PPP dial-up failed
2000-1-1 0:5:16 Alert 104505 PPP dial-up failed
2000-1-1 0:4:46 Alert 104505 PPP dial-up failed
2000-1-1 0:4:22 Alert 104505 PPP dial-up failed
2000-1-1 0:3:13 Alert 104505 PPP dial-up failed

i can also not get the modem time correct itself
 
it wasnt doing that before

[Moderator edited to re-position the [/quote] tag.]
« Last Edit: June 13, 2020, 05:46:35 PM by burakkucat »
Logged

gycuk1

  • Member
  • **
  • Posts: 24
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #21 on: June 13, 2020, 05:56:38 PM »

Hi guys

Right looked about and the only think i couldnt find ticked on my HG612 was Port binding:   
LAN1
 
ticked it and i now have a ping of 12 :)

i am guessing this was the issue???
Logged

gycuk1

  • Member
  • **
  • Posts: 24
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #22 on: June 13, 2020, 07:18:58 PM »

1hr later back sky high ping is 93
Logged

jelv

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1726
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #23 on: June 13, 2020, 09:52:05 PM »

A HG612 in bridge mode shouldn't need any configuration whatsoever - it will run with everything at defaults. If you changed things when you were trying it in router mode you may not have put everything back.

I'd suggest a full reset and see what you get then.
Logged
Line rental: Pulse8, Broadband: AAISP Home::1 FTTC 80/20, Mobile: id Mobile

gycuk1

  • Member
  • **
  • Posts: 24
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #24 on: June 14, 2020, 08:32:43 PM »

A HG612 in bridge mode shouldn't need any configuration whatsoever - it will run with everything at defaults. If you changed things when you were trying it in router mode you may not have put everything back.

I'd suggest a full reset and see what you get then.

Hi sorry been at work!!

I have done what Jelv has said and now my ping is down to 13, so you have i think hit the nail on the head. :) we shall see what tommorow brings and i will report back

cheers for all you help

Jon

[Moderator edited to insert the missing [/quote] tag.]
« Last Edit: June 14, 2020, 10:39:17 PM by burakkucat »
Logged

gycuk1

  • Member
  • **
  • Posts: 24
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #25 on: June 14, 2020, 08:38:48 PM »

Just a quick update before bed

Pings is 10 however speed has Took a nose dive  from 50meg 10.49 upload is 00.00 lol will this correct itself over night?
Logged

gycuk1

  • Member
  • **
  • Posts: 24
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #26 on: June 15, 2020, 02:17:46 PM »

Hi just back in


Ping is 98ms but speed is 65.47. Should the ping be as high or is that normal?
Logged

jelv

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1726
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #27 on: June 15, 2020, 02:33:49 PM »

Have you got a ThinkBroadband Quality Monitor running?
Logged
Line rental: Pulse8, Broadband: AAISP Home::1 FTTC 80/20, Mobile: id Mobile

gycuk1

  • Member
  • **
  • Posts: 24
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #28 on: June 15, 2020, 04:11:19 PM »

Logged

jelv

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1726
Re: HG612- windows not showing stats
« Reply #29 on: June 15, 2020, 06:32:27 PM »

If you click Share Live Graph and then scroll down to Text Link - BBCode (for forums; including thinkbroadband forums) or Small Graph (500x219 px) - BBCode (for forums; not yet supported on thinkbroadband forums). Copy all the code from one of those and paste it to a reply on here so we can see what's happening please.
« Last Edit: June 15, 2020, 06:35:09 PM by jelv »
Logged
Line rental: Pulse8, Broadband: AAISP Home::1 FTTC 80/20, Mobile: id Mobile
Pages: 1 [2] 3 4