Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: DSLstats stopped recording after VMG1312-B10D firmware upgrade  (Read 372 times)

jelv

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1104

Yesterday I upgraded to VMG1312-B10D firmware to V5.13(AAXA.7)C0

DSLStats is not getting any data since (Error No data returned in last sample)

I've checked I can still telnet in to the router - it gives the prompt ZySH>

Not sure what to check next.
Logged
Line rental: Pulse8, Broadband: AAISP Home::1 FTTC 80/20, Mobile: id Mobile

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 39335
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: DSLstats stopped recording after VMG1312-B10D firmware upgrade
« Reply #1 on: July 31, 2018, 02:32:29 PM »

When you telnet into the device, do you get a response from the normal telnet commands, e.g. xdslctl info --stats ?

If not, then I guess you have to find a command which takes you to the Busybox shell, it it exists.
Logged
  Eric

j0hn

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1878
Re: DSLstats stopped recording after VMG1312-B10D firmware upgrade
« Reply #2 on: July 31, 2018, 02:57:12 PM »

That firmware removes the entire busybox shell unfortunately
The only solution is to downgrade.

https://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,20842

particularly reply #14

Zyxel said at the time it was a "security" feature for the 1312-B10D which previously had problems where the admin/supervisor passwords could be read via a specific url.
« Last Edit: July 31, 2018, 03:00:51 PM by j0hn »
Logged
BT FTTC 55/10 ECI now Huawei cab
Zyxel VMG1312-B10A bridge mode with 1508 MTU + Asus RT-AC68U running Asuswrt-Merlin

jelv

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1104
Re: DSLstats stopped recording after VMG1312-B10D firmware upgrade
« Reply #3 on: July 31, 2018, 03:06:34 PM »

Thanks j0hn
I'm going to hold off downgrading for a bit. Firstly I've suspected a memory leak and I want to watch for a little while to see if the memory usage is still creeping up. Secondly I've had an occasional issue where on my PC it sometimes doesn't get an IPv6 address allocated when booted up - I want to see if that has disappeared.
Logged
Line rental: Pulse8, Broadband: AAISP Home::1 FTTC 80/20, Mobile: id Mobile
 

anything