Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1] 2 3 4

Author Topic: DSLstats pre-release version 6.3.1  (Read 5551 times)

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 39500
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
DSLstats pre-release version 6.3.1
« on: March 18, 2018, 01:42:41 PM »

This version is derived from the experimental version 6.3 which I recently provided. It adds the following features:
  • added total daily ES to error averages page
  • added option to choose the location of the webserver files
  • added option to save the webserver files when the webserver isn't running
http://dslstats.me.uk/downloads.html

The data store option added in v6.3 is going to remain in that format unless there are strong reasons to change. The present format is compatible with the logs produced by HG612-Stats. For reference, the format of the main stats file is detailed in this spreadsheet:

http://dslstats.me.uk/files/UploadStats.ods

Files are now available (as from about 14:40). I forgot to upload them. :-[
« Last Edit: March 18, 2018, 02:44:35 PM by roseway »
Logged
  Eric

tiffy

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 580
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #1 on: March 18, 2018, 03:56:13 PM »

V.6.3.1 running on my RPi 3B, all new listed features visable and operational, no unwanted by-products noted to date.

I was struggling today with an issue on V.6.3 where the kitz webserver interface would not display Stats or Telnet data even though these were selected on the webserver setup page, all other displays data was visable, the event log displayed "not all webserver data available" (or text to that effect) at every sample attempt.
This issue has been cured by installing the new program revision whether coincidentally or otherwise !

I also had a previous issue with the kitz webserver interface not displaying any data, found this was due to having previously added a "snapshots" folder to /home/pi/.dslstats, configured with the "snapshots directory" option, your inclusion of the option to save "webserver files" to an area of choice should eliminate this possibility in future.

Many thanks for your continuing development work with DSLStats, very much appreciated.
Logged
Plusnet 40/10 - DSLStats/RPi - ZyXEL VMG1312-B10A - Huawei Cab - MDWS (sadly gone 12/03/18)

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 39500
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #2 on: March 18, 2018, 04:26:35 PM »

Thank you for that helpful report. I think that the changes made to choose a location for the webserver files very probably did have the unexpected side effect of fixing your issue. :)
Logged
  Eric

skyeci

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1151
    • skyECI line stats
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #3 on: March 18, 2018, 04:35:55 PM »

Thanks Eric

All good on my win 10 pc

cheers
Logged
Sky Fibre Pro - billion 8800nl V1 (bridge mode) + Opnsense(i5 Qotom) with IPV6 , AC-88U WAP- ECI cab,

click for line stats by pi3/ECI cab


click for line stats by pi3/Huawei cab 

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 27439
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #4 on: March 18, 2018, 04:55:15 PM »

Downloaded to, and executing at, The Cattery.

Nothing abnormal has been observed, so far.  :)
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

banger

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 806
  • Uno comms 80/20
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #5 on: March 18, 2018, 08:07:37 PM »

Looking good on my Win 10 PC.
Logged
Tim
www.uno.net.uk & freenetname
Asus DSL-N55U and ZyXEL VMG1312-B10A Bridge on 80 Meg TTB Fibre

https://www.thinkbroadband.com/speedtest/1502566996147131655

Westie

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1568
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #6 on: March 18, 2018, 09:50:33 PM »

Thanks Eric,

Installed & running well on RPi Zero W.  :)
Logged

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 39500
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #7 on: March 18, 2018, 10:56:38 PM »

Thank you all.
Logged
  Eric

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 27439
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #8 on: March 18, 2018, 11:20:52 PM »

I would like to flag a very minor cosmetic inconsistency.

In the configuration, all errors are set to be monitored. Under the top level "Errors" tab, there are secondary tabs for "CRC Errors", "FEC Errors", "SES", "ES per hour" and "Averages". The tick-box for "Logarithmic Y axis" is selected on the first three secondary tab screens.

For the "CRC Errors" and "SES" screens the Y axis starts at 0.1 but for the "FEC Errors" screen the Y axis starts at 1.

Would it be possible for the Y axis of all three screens to begin at 0.1 and, thus, be consistent, please?
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 39500
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #9 on: March 19, 2018, 07:29:18 AM »

I'll have to remind myself of how this works internally. I don't remember now how the logarithmic graphs are dimensioned.
Logged
  Eric

V_R

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 161
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #10 on: March 19, 2018, 07:59:40 AM »

For some strange reason I get a 'Choose Application' dialog appear when I try and run the dslstats executable with this 6.3.1 RPi release. Yet no such issue with the older 6.1.3 version.

To add, I have tried a fresh copy but get the same error. (I download on my PC and transfer via VNC due to Chromium being painfully slow to use on the RPiZW)

Any idea's why?
Cheers.
« Last Edit: March 19, 2018, 09:03:24 AM by V_R »
Logged
Zen Internet (80/20) on a Huawei 288 cab, via HG612 and an Asus RT-AC86U running Merlin FW.

jelv

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1366
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #11 on: March 19, 2018, 08:28:15 AM »

Error seconds y axis. Shouldn't the Y axis on all the graphs start at 0 irrespective of whether it is logarithmic or not? If you have per sample selected it appears the lowest you can get is 0.1 on logarithmic - how can you have 0.1 of an error?
Logged
Line rental: Pulse8, Broadband: AAISP Home::1 FTTC 80/20, Mobile: id Mobile

Deathstar

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 139
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #12 on: March 19, 2018, 09:58:45 AM »

All working on my Pi3 Inc autostart.
Logged
VMG1312-B10A Bridge Mode to ASUS DSLAC68U

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 39500
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #13 on: March 19, 2018, 10:25:12 AM »

For some strange reason I get a 'Choose Application' dialog appear when I try and run the dslstats executable with this 6.3.1 RPi release. Yet no such issue with the older 6.1.3 version.

I would guess that the executable marker on the DSLstats executable has been lost in unzipping and transferring the files. In the RPi, open the file manager and point it to the location of the DSLstats files. Right-click on the dslstats executable and select Properties from the popup menu. In the Permissions section, set the Execute option to Anyone.
Logged
  Eric

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 39500
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: DSLstats pre-release version 6.3.1
« Reply #14 on: March 19, 2018, 10:41:27 AM »

Error seconds y axis. Shouldn't the Y axis on all the graphs start at 0 irrespective of whether it is logarithmic or not? If you have per sample selected it appears the lowest you can get is 0.1 on logarithmic - how can you have 0.1 of an error?

On a logarithmic scale a value of zero doesn't exist. The log of zero is minus infinity.

A value of 0.1 can exist in real life, because these values shown in the error graphs are per-minute values. For example, if you have one CRC in 10 minutes, that's 0.1 CRC/minute.
Logged
  Eric
Pages: [1] 2 3 4