Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1] 2 3

Author Topic: Prefix delegation IPv6 for Sky network  (Read 1985 times)

hushcoden

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 126
Prefix delegation IPv6 for Sky network
« on: January 29, 2018, 08:10:12 PM »

Would someone be able to give me a definite answer whether the IPv6 prefix length on Sky is /56 or /64 ?

Tia.
Logged

skyeci

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1113
    • skyECI line stats
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #1 on: January 29, 2018, 08:25:08 PM »

56 all day long  ;)
Logged
Sky Fibre Pro -  Billion 8800nl v1 (bridge mode) + Opnsense(i5 Qotom) with IPV6 , AC-88U WAP- ECI cab, G.INP disabled 16th April 2016.
 
click for  line stats

hushcoden

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #2 on: January 29, 2018, 08:52:59 PM »

Roger that  :graduate:  And I don't why but it works with /64 too...
Logged

skyeci

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1113
    • skyECI line stats
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #3 on: January 29, 2018, 09:02:03 PM »

I think whatever you select will be overridden but if you prefer to use the correct one go 56
Logged
Sky Fibre Pro -  Billion 8800nl v1 (bridge mode) + Opnsense(i5 Qotom) with IPV6 , AC-88U WAP- ECI cab, G.INP disabled 16th April 2016.
 
click for  line stats

Weaver

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4779
  • Retd sw dev; A&A; 3 × 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #4 on: January 29, 2018, 09:21:46 PM »

It wouldn't matter if you make it /64 for one LAN surely.
Logged

hushcoden

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #5 on: January 29, 2018, 09:47:10 PM »

And one last thing: once enabled IPv6 in the router why I can't ping an IPv6 address ???

I open a command prompt window, and if I try ping -4 google.com I get
Code: [Select]
Pinging google.com [216.58.206.142] with 32 bytes of data:
Reply from 216.58.206.142: bytes=32 time=21ms TTL=57
Reply from 216.58.206.142: bytes=32 time=23ms TTL=57
Reply from 216.58.206.142: bytes=32 time=21ms TTL=57
Reply from 216.58.206.142: bytes=32 time=22ms TTL=57

Ping statistics for 216.58.206.142:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 21ms, Maximum = 23ms, Average = 21ms

But if I try ping -6 google.com then I can't
Code: [Select]
Pinging google.com [2a00:1450:4009:811::200e] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 2a00:1450:4009:811::200e:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
Logged

Weaver

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4779
  • Retd sw dev; A&A; 3 × 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #6 on: January 29, 2018, 10:10:39 PM »

I get
    2a00:1450:4009:802::200e
for google.com, and I can successfully ping it, because I have an ISP and kit that supports IPv6. And no firewall rules that block this.
Logged

Weaver

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4779
  • Retd sw dev; A&A; 3 × 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #7 on: January 29, 2018, 10:12:05 PM »

What happens if you traceroute to it?

Display your routing table too.
Logged

skyeci

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1113
    • skyECI line stats
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #8 on: January 29, 2018, 10:19:16 PM »

I have sky obviously and mine works fine with sky's ipv6 no problem.



Windows PowerShell
Copyright (C) Microsoft Corporation. All rights reserved.

PS C:\WINDOWS\system32> ping -6 google.com

Pinging google.com [2a00:1450:4009:801::200e] with 32 bytes of data:
Reply from 2a00:1450:4009:801::200e: time=9ms
Reply from 2a00:1450:4009:801::200e: time=9ms
Reply from 2a00:1450:4009:801::200e: time=10ms
Reply from 2a00:1450:4009:801::200e: time=9ms

Ping statistics for 2a00:1450:4009:801::200e:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 9ms, Maximum = 10ms, Average = 9ms
PS C:\WINDOWS\system32>
« Last Edit: January 29, 2018, 10:41:46 PM by skyeci »
Logged
Sky Fibre Pro -  Billion 8800nl v1 (bridge mode) + Opnsense(i5 Qotom) with IPV6 , AC-88U WAP- ECI cab, G.INP disabled 16th April 2016.
 
click for  line stats

Weaver

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4779
  • Retd sw dev; A&A; 3 × 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #9 on: January 29, 2018, 10:32:12 PM »

How do we check your firewalling state, from outside?
Logged

hushcoden

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #10 on: January 29, 2018, 10:40:43 PM »

tracert -4 google.com
Code: [Select]
Tracing route to google.com [216.58.206.142]
over a maximum of 30 hops:

  1     1 ms     1 ms    <1 ms  R7000 [192.168.0.1]
  2     *        *        *     Request timed out.
  3    23 ms    22 ms    22 ms  be362.pr2.hobir.isp.sky.com [89.200.131.118]
  4    19 ms    19 ms    18 ms  72.14.203.194
  5     *        *        *     Request timed out.
  6    19 ms    18 ms    20 ms  209.85.242.20
  7    19 ms    19 ms    19 ms  108.170.246.194
  8    21 ms    22 ms    22 ms  216.239.58.131
  9    19 ms    19 ms    25 ms  209.85.143.66
 10    22 ms    21 ms    21 ms  108.170.246.129
 11    21 ms    21 ms    21 ms  216.239.56.193
 12    21 ms    21 ms    21 ms  lhr25s15-in-f14.1e100.net [216.58.206.142]

Trace complete.

tracert -6 google.com
Code: [Select]
Tracing route to google.com [2a00:1450:4009:811::200e]
over a maximum of 30 hops:

  1     1 ms    <1 ms    <1 ms  2a02:c7f:229:1100:xxx:yy:wwww:z
  2     *        *        *     Request timed out.
  3     *        *        *     Request timed out.
  4     *        *        *     Request timed out.
  5     *        *        *     Request timed out.
  6     *        *        *     Request timed out.
  7     *        *        *     Request timed out.
  8     *        *        *     Request timed out.
  9     *        *        *     Request timed out.
 10     *        *        *     Request timed out.
 11     *        *        *     Request timed out.
 12     *        *        *     Request timed out.
 13     *        *        *     Request timed out.
 14     *        *        *     Request timed out.
 15     *        *        *     Request timed out.
 16     *        *        *     Request timed out.
 17     *        *        *     Request timed out.
 18     *        *        *     Request timed out.
 19     *        *        *     Request timed out.
 20     *        *        *     Request timed out.
 21     *        *        *     Request timed out.
 22     *        *        *     Request timed out.
 23     *        *        *     Request timed out.
 24     *        *        *     Request timed out.
 25     *        *        *     Request timed out.
 26     *        *        *     Request timed out.
 27     *        *        *     Request timed out.
 28     *        *        *     Request timed out.
 29     *        *        *     Request timed out.
 30     *        *        *     Request timed out.

Trace complete.

If I telnet to the R7000 then I can ping IPv4 and IPv6 with no problems at all from the router itself  :baby:
« Last Edit: January 30, 2018, 06:53:38 AM by hushcoden »
Logged

Weaver

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4779
  • Retd sw dev; A&A; 3 × 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #11 on: January 29, 2018, 11:32:04 PM »

perhaps there is a host firewall? turn off any firewall on your own pc?

Actually, wait a minute, presumably you can IPv6-ping your own router? Looks like that's a ‘no’ from the tracert?
« Last Edit: January 29, 2018, 11:34:19 PM by Weaver »
Logged

hushcoden

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #12 on: January 30, 2018, 07:11:25 AM »

I can ping my router and also by disabling Kasperky Internet Security I still can't ping IPv6...  ???
Logged

skyeci

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1113
    • skyECI line stats
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #13 on: January 30, 2018, 07:53:46 AM »

must be a setting on the r7000 ipv6 config. what's your router and client config? have you added ipv6 dns servers on the router as such as Google or open dns
Logged
Sky Fibre Pro -  Billion 8800nl v1 (bridge mode) + Opnsense(i5 Qotom) with IPV6 , AC-88U WAP- ECI cab, G.INP disabled 16th April 2016.
 
click for  line stats

hushcoden

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 126
Re: Prefix delegation IPv6 for Sky network
« Reply #14 on: January 30, 2018, 08:12:25 AM »

Yes I've added OpenDNS servers...
Logged
Pages: [1] 2 3