Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6

Author Topic: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?  (Read 8690 times)

Dray

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2362
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #15 on: September 23, 2017, 06:03:46 PM »

No a wifi issue can't affect wired. But a powerline adapter can. Do you have any powerline adapters in use?
Logged

slinkywonka

  • Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #16 on: September 23, 2017, 06:06:21 PM »

No a wifi issue can't affect wired. But a powerline adapter can. Do you have any powerline adapters in use?

No.I have a couple of surge protectors but have tried having them unplugged and made no difference.
Logged

Dray

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2362
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #17 on: September 23, 2017, 06:24:19 PM »

Can you have dslstats and mdws monitoring 24*7 please?
Logged

slinkywonka

  • Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #18 on: September 23, 2017, 06:32:33 PM »

Can you have dslstats and mdws monitoring 24*7 please?
Mdws? I shall leave dslstats running 24/7.
Logged

j0hn

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2618
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #19 on: September 23, 2017, 06:43:52 PM »

Mdws? I shall leave dslstats running 24/7.
mydslwebstats
which DslStats will upload to every minute if you enter your details into it.
Logged
Plusnet FTTC 80/20 -  ECI now Huawei cab
retx low @ 3dB target SNRM
Zyxel VMG1312-B10A bridged with 1508 MTU + Asus RT-AC68U running Asuswrt-Merlin

slinkywonka

  • Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #20 on: September 23, 2017, 07:27:19 PM »

mydslwebstats
which DslStats will upload to every minute if you enter your details into it.

Ahh yes i have done all that and it says all checked ok.

I have my eye on vdsl modem router TP-Link Archer VR2800 is this a decent option?

Wow it has been over 5 hours since my last connection drop,running dslstats must be good for my router  ;D
« Last Edit: September 23, 2017, 07:30:39 PM by slinkywonka »
Logged

Dray

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2362
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #21 on: September 23, 2017, 07:44:23 PM »

I have my eye on vdsl modem router TP-Link Archer VR2800 is this a decent option?
I don't know if it works with DSLstats :(
Logged

slinkywonka

  • Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #22 on: September 23, 2017, 07:46:00 PM »

I don't know if it works with DSLstats :(

Which option would be best then? Just want a decent router/modem combo for vdsl fibre.
Logged

Dray

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2362
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #23 on: September 23, 2017, 08:34:24 PM »

You should hang on a bit and see if MDWS reveals a problem with your line, a new router may not be the answer.

Looking at your Bits/Tone, it looks like there's a problem with your U1 band which could be caused by RF noise or a line issue.

Do you have a wired telephone to check for crackling on the line?
Logged

slinkywonka

  • Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #24 on: September 23, 2017, 08:38:38 PM »

You should hang on a bit and see if MDWS reveals a problem with your line, a new router may not be the answer.

Looking at your Bits/Tone, it looks like there's a problem with your U1 band which could be caused by RF noise or a line issue.

Do you have a wired telephone to check for crackling on the line?

I have tried that i bought a wired ohone to test and line is ok.There is a slight hum/buzz in background on dial tone but when in calls its ok.
Logged

Dray

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2362
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #25 on: September 23, 2017, 08:41:43 PM »

Have you tried the quiet-line test by dialling 17070 option 2 and listening for quite a while to see if there's any noise at all?
Logged

slinkywonka

  • Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #26 on: September 23, 2017, 08:42:30 PM »

Have you tried the quiet-line test by dialling 17070 option 2 and listening for quite a while to see if there's any noise at all?
Never heard of it! Will try now.
Logged

slinkywonka

  • Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #27 on: September 23, 2017, 08:45:24 PM »

I just get a womans voice saying this circuit is designed as...and my number.No options and when i press 2 nothing happens?
Logged

Dray

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2362
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #28 on: September 23, 2017, 08:47:12 PM »

Perhaps TT don't have a quiet line test :(
Logged

slinkywonka

  • Member
  • **
  • Posts: 50
Re: Possible rein issue.Help with dslsats graphs..?
« Reply #29 on: September 23, 2017, 09:02:46 PM »

Perhaps TT don't have a quiet line test :(
No they dont i have googled it,bt only.There is noise during dial tone 100%.But the openreach guy said the line sounded fine?
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6
 

anything