Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 84

Author Topic: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)  (Read 332836 times)

Ansuel

  • Member
  • **
  • Posts: 85
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #180 on: October 10, 2017, 12:11:49 PM »

]

Are you sure that aria2c is running on the modem? Check with ps
Logged

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 378
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #181 on: October 10, 2017, 12:15:03 PM »

of course it is runing, because i'm connected from the PC.
Logged
DGA4130 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
DGA4132 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
MEGA : Removed

Ansuel

  • Member
  • **
  • Posts: 85
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #182 on: October 10, 2017, 12:27:16 PM »

Could be ngix that needs to be set
Look log it should blame about something...
Logged

jnexkk

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 11
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #183 on: October 10, 2017, 01:50:21 PM »

Welcome to the Kitz forum. :)

As we know nothing about you or your ability, I guess the test that you can apply is to see if everything written in this thread makes sense. If your honest answer is "no", then I would suggest that you consider, say, a ZyXEL VMGnnnn device.

Ello m8. Which ZyXEL VM model is equivalent to this one chipset wise ?
Logged

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 378
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #184 on: October 10, 2017, 03:30:25 PM »

In sweden they have the Technicolor TG799vac XTREAM which seems to be the same hardware as DGA4130. i don't know if the root exploit is working for this router, or if you can flash it with TFTP/Bootp. But you can find some new and used device for sale here : https://www.tradera.com/search?itemCondition=All&q=TG799VAC+XTREAM
that's the Swedish ebay.
According to XE.com 300 kr = 28

I can see a TG799TSvac for sale, the white one:
https://www.telia.se/dam/jcr:e10fa4fe-085d-46bf-921e-8c2fafdbc4b1/Router%20TG799vacxtream.pdf
« Last Edit: October 10, 2017, 03:44:14 PM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
DGA4132 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
MEGA : Removed

Ansuel

  • Member
  • **
  • Posts: 85
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #185 on: October 10, 2017, 03:39:17 PM »

Yes it's the same and if they have firm 16.3 and above they can be exploited...
And I would like to have a dump of that firmware
If someone could provide it...
Logged

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 34441
  • Over the Rainbow Bridge
    • The ELRepo Project
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #186 on: October 10, 2017, 04:47:23 PM »

Ello m8. Which ZyXEL VM model is equivalent to this one chipset wise ?

Both the ZyXEL VMG1312-B10A and the ZyXEL VMG3926-B10A are Broadcom (BCM63138) based. There may also be others  . . . but those two are the ones that I can recall.

If you haven't already done so, please have a read of the very first post of this thread.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 378
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #187 on: October 10, 2017, 05:08:29 PM »

Both zyxel use the Broadcom 63168 (Mips based).
The 63138 is ARM based, it is more efficient and clocked at a higher speed. But this argument only makes sense for those who like to hack in the modem and install tricks in it  ;D
« Last Edit: October 10, 2017, 05:12:58 PM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
DGA4132 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
MEGA : Removed

Ansuel

  • Member
  • **
  • Posts: 85
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #188 on: October 10, 2017, 08:54:05 PM »

shdf as you requested i find a way to remove the specific custom changes for TIM isp :)
https://github.com/Ansuel/tch-nginx-gui
Logged

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 378
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #189 on: October 10, 2017, 09:58:51 PM »

Thank you Ansuel

From what i can see just after the upgrade, it still added me this in /etc/config/network

Quote
config interface 'wan_ipv6'
   option auto '0'
   option proto 'pppoe'
   option demand '0'
   option password 'IPV6@alice6'
   option ipv6 '1'
   option peerdns '1'
   option keepalive_adaptive '0'
   option dns_metric '0'
   option ifname 'wanptm0'
   option username 'CP1720TAW02-101331@alice6.it'
   option metric '10'

config interface 'ipoe'
   option proto 'dhcp'
   option metric '1'
   option reqopts '1 3 6 43 51 58 59'
   option release '1'
   option neighreachabletime '1200000'
   option neighgcstaletime '2400'
   option ipv6 '1'

config config 'config'

it enabled the CWMPD daemon...

Telnet is working, but show as disabled in the gui (this was already reported by other members in previous versions...)

Looks like something didn't work when you checked the ISP ?
Logged
DGA4130 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
DGA4132 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
MEGA : Removed

Ansuel

  • Member
  • **
  • Posts: 85
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #190 on: October 10, 2017, 10:04:58 PM »

sorry retry the upgrade
Logged

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 378
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #191 on: October 10, 2017, 10:25:48 PM »

no change...same problems  :( and the gui stay on "upgrading...." so i had to refresh the page myself...
Logged
DGA4130 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
DGA4132 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
MEGA : Removed

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 40933
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #192 on: October 11, 2017, 09:47:28 AM »

@Ansuel: I've made an attempt to add support for profile 35b to DSLstats. See http://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,20418.msg356523.html#msg356523
Logged
  Eric

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 378
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #193 on: October 11, 2017, 02:55:10 PM »

@roseway, someone confirmed it was working.  :)
Logged
DGA4130 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
DGA4132 Firmware 2.2.0 Gui 9.5.x Stable
MEGA : Removed

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 40933
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #194 on: October 11, 2017, 03:44:38 PM »

Thank you. :)
Logged
  Eric
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 84
 

anything