Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10

Author Topic: VMG8924-B10A unbranded supervisor password  (Read 48553 times)

machare

  • Member
  • **
  • Posts: 66
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #75 on: September 22, 2017, 10:25:45 PM »

There is now a version 18 of the firmware where they say "Implement conditional randomizing of supervisor/root password on firmware update" so if I upgrade maybe I will loose the password I have just found, but anything would be better than a fixed publicly known password.
Logged

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4850
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #76 on: September 22, 2017, 10:47:32 PM »

It's still the same technique using V18 firmware here and still find the Supervisor password freely in the text dump.
Logged

machare

  • Member
  • **
  • Posts: 66
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #77 on: September 22, 2017, 11:42:24 PM »

Interesting thank you.  I upgraded a router that I had upgraded to version 16 but had not then been reset so it was not using the syad.... password. I have now upgraded to version 18 and the password has remained the same.  I wonder if that is because they have gone back to the same password algorithm that they were using before.
Logged

Ronski

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4167
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #78 on: May 24, 2018, 02:49:54 PM »

I just purchased one of these to use at work as we appear to be having issues with our current router, or at least I wish to rule it out.

It's a brand new unused John Lewis modem (no branding though), date on the sealed box was September 2017, and it has v10 firmware, prior to updating it I wanted to retrieve the supervisor password (or would it be better to update the firmware then retrieve it?).

Anyway it's been quite a while since I used Putty, I'm entering the default 192.168.1.1 IP address selecting Telnet, so its port 23. When I open the session I get a black box with a cursor, I can type stuff which seems to have no effect, but after a while the connection times out.

Any idea where I'm going wrong? I seemed to have failed at the first hurdle  :wall:

PS. The zyad1234 supervisor password doesn't work.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

spring

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 342
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #79 on: May 24, 2018, 03:10:19 PM »

Did you follow this? (read from the top first, may be sufficient): https://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,21513.msg372337.html#msg372337

And yeah you should try finding it on the firmware it came with and if it didn't work trying on an older firmware. Once you're done with ROM-D you can try repeat this after resetting, flashing, and resetting (it might be the same password, might not).

I wonder if there's a way to clear the ROM-D when the ROM-D was flashed with something that has passwords different from the default?

Also see this before you go v16 or higher: https://forum.kitz.co.uk/index.php?topic=13930.780 (um, seems v18 is fine, overlooked the thread im posting in right now)
« Last Edit: May 24, 2018, 03:43:52 PM by spring »
Logged
No one knows what is the taste of the void.

Ronski

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4167
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #80 on: May 24, 2018, 03:22:37 PM »

Trouble is I'm getting no response from Telnet via Putty  ???
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

spring

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 342
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #81 on: May 24, 2018, 03:24:42 PM »

I use command prompt, but you may need to enable the windows feature

to start telnet is "telnet", enter is "open 192.168.1.1" and to close is "quit"
Logged
No one knows what is the taste of the void.

johnson

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 787
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #82 on: May 24, 2018, 03:32:24 PM »

Anyway it's been quite a while since I used Putty, I'm entering the default 192.168.1.1 IP address selecting Telnet, so its port 23. When I open the session I get a black box with a cursor, I can type stuff which seems to have no effect, but after a while the connection times out.

Have you reset it first? Might be new but someone has still connected to it and set a different IP.

Can you ping it on 192.168.1.1?
Logged

spring

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 342
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #83 on: May 24, 2018, 03:39:03 PM »

Have you reset it first? Might be new but someone has still connected to it and set a different IP.

Can you ping it on 192.168.1.1?
I thought it has 192.168.1.1 o.o (I read it that he entered from web browser, because he said he tried zyad1234)
Anyway yeah if it doesn't work on a command prompt then pin reset it and tell us.
« Last Edit: May 24, 2018, 03:44:29 PM by spring »
Logged
No one knows what is the taste of the void.

Ronski

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4167
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #84 on: May 24, 2018, 04:29:50 PM »

Yes I can access it from a browser, have pin reset (powered up, pin in for 10 seconds, lights flash), have also tried updating to v13, but still no telnet.

Just enabled telnet in windows, and that also fails to connect.

I'm on a laptop with the wi-fi turned off, I'll take it home tonight and try there.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

j0hn

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3627
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #85 on: May 24, 2018, 05:39:37 PM »

Just checking the obvious, but have you enabled telnet on the ZyXEL?
It's under Maintenance > Remote MGMT
Logged
Talktalk FTTP 550/75 - Speedtest - BQM

Ronski

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4167
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #86 on: May 24, 2018, 07:17:45 PM »

Just checking the obvious, but have you enabled telnet on the ZyXEL?
It's under Maintenance > Remote MGMT

Oops  :-[ I knew it had to something simple, thank you very much for spotting that, it now works
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

spring

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 342
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #87 on: May 24, 2018, 07:18:13 PM »

Oops  :-[ I knew it had to something simple, thank you very much for spotting that, it now works
I'm almost mad..... xD
Your post count made me say "nah, he checked it 5 times that it's enabled"
Logged
No one knows what is the taste of the void.

Ronski

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4167
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #88 on: May 24, 2018, 07:29:35 PM »

LOL, what's that old saying, never assume anything, which means it's always worth stating what appears to be the obvious.

I did say it had been a while, but thanks for what you suggested, we got there in the end.

I now have the supervisor password, which is not hexadecimal, but upper and lower case letters along with some numbers. Now just to update the firmware.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Ronski

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4167
Re: VMG8924-B10A unbranded supervisor password
« Reply #89 on: May 24, 2018, 08:41:30 PM »

Well I'm now on V20 and can still login as supervisor, even after a pin hole reset. On the privileges settings my save button disappears, which someone else mentioned as well.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
 

anything