Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 [2] 3 4 5

Author Topic: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users  (Read 15852 times)

bbnovice

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 220
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #15 on: March 13, 2015, 04:39:30 PM »

Many thanks for the feedback and pointers guys.

As hg_run.exe has not changed since I first loaded it onto my machine 2 years ago, I was anticipating problems installing version 5.

And I was right - NIS does not like it (see picture).

Never mind I'm sure I'll find a way around it one way of the other.

Again thanks for all the advice.

BBN
Logged

g3uiss

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 336
  • You never too old to learn
    • Midas Solutions
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #16 on: March 13, 2015, 05:31:32 PM »

You can restore and trust it in the settings

Tony
Logged
Zen FTTC and Plusnet ADSL HG612 modems with Vigor 2925

bbnovice

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 220
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #17 on: March 13, 2015, 06:28:32 PM »

You can restore and trust it in the settings

Tony

Thanks - that worked for that particular file already resident on my PC. However when I try and update the system via the GUI, NIS intercepts the web traffic and quarantines a number of files such as hg612 gui update.exe before they can even be saved on my PC.

Looks like I will have to turn off NIS, then download V5 (assuming the broken link noted earlier has been fixed) and then turn on NIS. I guess I will then end up with a number of files saved on my system which NIS will quarantine, and which I then can restore individually.

However it does mean that I have to totally trust the download site which I'm not really happy about. Its obviously very bad practice. Unfortunately looks like this update is going to be a PITA. Thanks Symantec!       

 
Logged

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3241
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #18 on: March 13, 2015, 06:52:47 PM »

Just literally had an email from Freeware Files to say it's back up, just checked and it is live  :clap:

My brothers been having a lot of trouble with Avast, even though he adds an exception for HG612 Run it still deletes the task and removes the file  >:(
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 5787
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #19 on: March 13, 2015, 09:47:54 PM »

Its most likely the cloud stuff blocking it, I have avast on my laptop and will try to run the gui on there to see what happens.
Logged
Sky Fiber Pro - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

bbnovice

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 220
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #20 on: March 14, 2015, 01:07:33 PM »

Just to let everyone know that I received 2 emails from Symantec this morning acknowledging that hg612_run and hg612_gui_update were "false positives", and that they will be removing these 2 programs from their virus detection database. So Norton Internet users should be in the clear following their next Live Update.
   
I was impressed - they responded and fixed this within 36 hours.

Please let me them know if you are a NIS user, and any further "false" positives are encountered.

Regards BBN
Logged

ardsar

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 145
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #21 on: March 16, 2015, 06:39:11 PM »

I have clearly missed a step in trying to set this up for the first time.

After following the instructions, I have 4 green boxes, yet no data is being collected.

No files have been created in any of the folders. I have disabled all security (NIS).

I have deleted all files and started again several times. I've checked the IP address is ok (192.168.1.150). Im using the HG612 with latest firmware with GUI on this site.

Any pointers?

THanks
Logged

ardsar

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 145
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #22 on: March 16, 2015, 06:46:43 PM »

ON further investigation it is due to windows 8 smartscreen protection - the first time an unrecognised app runs, it needs permission.

I had to manually click on the HG612_stats.exe that was being called for in the task manager to force the smartscreen protection to appear before I could allow the app.

Do I need to do this for all the apps in the script folder?
Logged

Bald_Eagle1

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2720
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #23 on: March 16, 2015, 06:53:19 PM »


I have deleted all files and started again several times. I've checked the IP address is ok (192.168.1.150). Im using the HG612 with latest firmware with GUI on this site.

Any pointers?

THanks


Is that the IP address for the modem, your router or your PC?

Please see the attached for the default modem settings, which should work with any dynamically allocated PC IP Address as long as your router is also in the same 192.168.1.xxx range (and if the router is connected to the HG612's LAN2 port).



Logged

Bald_Eagle1

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2720
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #24 on: March 16, 2015, 06:58:21 PM »

I see you have now discovered the solution.

I'm not familiar with the Windows 8 smartscreen protection, so you may need to 'allow' all the programs in the Scripts folder.

One or two programs also reside in the Apps folder, but let us know how you get on.

Logged

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3241
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #25 on: March 16, 2015, 08:17:03 PM »

ON further investigation it is due to windows 8 smartscreen protection - the first time an unrecognised app runs, it needs permission.

I had to manually click on the HG612_stats.exe that was being called for in the task manager to force the smartscreen protection to appear before I could allow the app.

Do I need to do this for all the apps in the script folder?

I think you will need to do it for the following:

  • HG612_stats.exe
  • HG612_current_stats.exe
  • Set_HG612_Date_and_Time.exe
  • HG612_Run.exe

IIRC there is a bit you need to click to expand the options when the smartscreen pops up and then there is a check box to tell it not to ask again. Kept meaning to get a screen shot and kept forgetting.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

ardsar

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 145
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #26 on: March 16, 2015, 08:31:57 PM »

Ok thanks will check all of those exe files. When the blue screen appears with the smart screen warning you have to click more info then allow app. There is a tick box to check to stop this message for each app.

I have noticed that when you run the set_hg612_date_and_time.exe, it appears to use IP address 192.168.1.100, even though mine is configured on 192.168.1.150.




Sent from my iPhone using Tapatalk
« Last Edit: March 16, 2015, 08:51:21 PM by ardsar »
Logged

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4817
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #27 on: March 16, 2015, 09:06:49 PM »

Just a heads up on what the smart screen filter is on windys 8/8.1

http://windows.microsoft.com/en-GB/windows7/smartscreen-filter-frequently-asked-questions-ie9
Logged

Bald_Eagle1

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2720
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #28 on: March 16, 2015, 09:56:52 PM »


I have noticed that when you run the set_hg612_date_and_time.exe, it appears to use IP address 192.168.1.100, even though mine is configured on 192.168.1.150.



I presume you mean this:-


                User Name     : admin

                Login IP      : 192.168.1.100

                Login Time    : 2015-03-16 21:44:50

                Login TimeLen :


That confirms that you managed to login to the modem.

The Login IP should be the IP Address of the PC used to login.

It should be part of the entry in the file named Login_events.TXT, which should be stored in the Event & Error Logs folder.


In the same folder, amongst the other event/error logs, there should also be a file named SET_HG612_DATE_AND_TIME.LOG

That file should have contents that look something like this:-

16/03/2015 21:44:49.942 - Start of SET_HG612_DATE_AND_TIME.exe
16/03/2015 21:44:50.223 - malloc() O.K.
16/03/2015 21:44:50.223 - WSAStartup() SUCCESSFUL!!!
16/03/2015 21:44:50.223 - Starting getaddrinfo()
16/03/2015 21:44:50.223 - getaddrinfo() O.K.
16/03/2015 21:44:50.223 - Starting socket()
16/03/2015 21:44:50.239 - socket() O.K.
16/03/2015 21:44:50.239 - Starting connect()
16/03/2015 21:44:50.239 - connect() O.K.
16/03/2015 21:44:55.387 - About to reply(date -s date_format)
16/03/2015 21:44:55.418 - reply(date -s 031621442015.55) O.K.
16/03/2015 21:44:55.855 - About to exit ATP
16/03/2015 21:44:55.855 - ATP exited
16/03/2015 21:44:55.855 - About to close (sockfd)
16/03/2015 21:44:55.855 - About to WSACleanup()
16/03/2015 21:44:55.855 - About to free(txbuf)
16/03/2015 21:44:55.855 - About to free(rxbuf)
16/03/2015 21:44:55.855 - End of [SET_HG612_DATE_AND_TIME.exe], closing ERROR.LOG



Have you now managed to get it all running?


Logged

ardsar

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 145
Re: HG612 Modem Stats v 5.0 Full Release for Windows users
« Reply #29 on: March 16, 2015, 10:40:01 PM »

Yes I now have it up and running. Uploading to mydslwebstats. Thanks to everyone for support / advice. Hopefully the hg612 will lead to my banding bring removed. ........


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5