Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 14

Author Topic: HG612 Stats Editor updates  (Read 40679 times)

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3554
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #90 on: November 08, 2013, 11:06:20 PM »

You can't check it from within task scheduler, the only way is to edit the exported XML file, and then import it.

Change <Priority>4</Priority> to <Priority>7</Priority> to revert to the original setting.

See here for more info about the priority level.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 6143
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #91 on: November 08, 2013, 11:07:18 PM »

hmm you know where BE latest version is for download?  I assume it isnt the sticky 1.1 post.
Logged
AAISP - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3554
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #92 on: November 08, 2013, 11:14:43 PM »

Try the version here, I'm sure they are the same as what I'm using.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Bald_Eagle1

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2721
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #93 on: November 08, 2013, 11:15:40 PM »

I have attached the latest program versions.

Logged

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 6143
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #94 on: November 08, 2013, 11:15:59 PM »

yeah I just found it at the same time you posted, I had already downloaded it but never installed it, it works now showing the firmware version. :)
« Last Edit: November 08, 2013, 11:19:01 PM by Chrysalis »
Logged
AAISP - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4844
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #95 on: November 09, 2013, 01:08:55 AM »


If you minimise it to the tray, then the checking is disabled, and should lower CPU usage, does this happen?

yes I noticed that when running the task manager -> performance, when I minimize to the tray the CPU usage go's down to 1%  ;)
Logged

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4844
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #96 on: November 09, 2013, 01:34:33 AM »

yeah I just found it at the same time you posted, I had already downloaded it but never installed it, it works now showing the firmware version. :)

 :o 312 errored seconds a day I am sure your glad your on fastpath  ;D
« Last Edit: November 09, 2013, 01:38:16 AM by NewtronStar »
Logged

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 6143
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #97 on: November 09, 2013, 08:41:11 AM »

yeah I just found it at the same time you posted, I had already downloaded it but never installed it, it works now showing the firmware version. :)

 :o 312 errored seconds a day I am sure your glad your on fastpath  ;D

in the grand scheme of things 300 is not noticeable.

86400 seconds in a day.

Most ES are only an issue when they are SES.

I have 22 SES for the 41 days.
« Last Edit: November 09, 2013, 08:43:12 AM by Chrysalis »
Logged
AAISP - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3554
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #98 on: November 09, 2013, 08:19:19 PM »

Most ES are only an issue when they are SES.

I have 22 SES for the 41 days.

Updated version available.

Updates in this version.
  • Added SES errors to the display
  • Task checking code now runs in a separate thread so should not create an error when logging off/shutting down with the program open.
  • Rewritten the task checking code much more efficiently, so should now see a reduction in CPU usage when the program is open (not minimised) and task monitoring is on - it's now doing about a 1/3 of the work.

Chrysalis, Bald_Eagle1 & NewtronStar, would you mind testing this version please and could you confirm a reduction in CPU usage with the program open and monitoring the task?

When I installed this version on my server cpu usage dropped from about 3 to 0, hopefully you'll all see a significant drop.

Latest version
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3554
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #99 on: November 09, 2013, 08:31:32 PM »

OS is win7 64bit sp1.

core i5 750
16 gig ram
running on samsung 830 ssd.

thanks again. :)

Strange you had that stuttering effect (wonder if it's gone with the latest version), mine is also an i5 750, but over clocked to 4Ghz, running an Intel 530 240GB SSD, but only 8GB ram at 1600Mhz
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3554
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #100 on: November 09, 2013, 09:08:41 PM »

Also is it possible to have the task priority customisable?  if for whatever my system is struggling to run the task and do something I am doing at the same time, I would prefer my foreground task to take precedence.

Just for Chrysalis  another quick update, task priority option now added to the task menu - only for Vista onwards. Default is for the higher priority task.

Latest version
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4844
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #101 on: November 09, 2013, 11:06:43 PM »

Running the latest version, again no problems or OS conflicts  ;D

EDIT: Yes the CPU usage is now at 3-4% so that over half from last version and zero stutter when moving the Stats GUI window in a full 360  :thumbs:

« Last Edit: November 09, 2013, 11:35:10 PM by NewtronStar »
Logged

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 6143
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #102 on: November 09, 2013, 11:38:06 PM »

Also is it possible to have the task priority customisable?  if for whatever my system is struggling to run the task and do something I am doing at the same time, I would prefer my foreground task to take precedence.

Just for Chrysalis  another quick update, task priority option now added to the task menu - only for Vista onwards. Default is for the higher priority task.

Latest version

thanks, appreciated.

I am also overclocked but not as agressive, my cpu is o/c to 3.6ghz.

Funny enough regarding my SES, even tho my upstream has less CRC it has 4x the SES as my downstream, your app reporting 86 (which is correct).  Probably caused by my random huge short drops of upstream snrm during calls.
« Last Edit: November 09, 2013, 11:41:53 PM by Chrysalis »
Logged
AAISP - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 6143
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #103 on: November 09, 2013, 11:44:49 PM »

Running the latest version, again no problems or OS conflicts  ;D

EDIT: Yes the CPU usage is now at 3-4% so that over half from last version and zero stutter when moving the Stats GUI window in a full 360  :thumbs:



since you commented on mine. :)

you got less errored seconds than me but more CRC errors, so you getting more errors per errored second on average.

Also my error rate was much lower prior to 2 weeks ago, it jumped up when my snrm dropped below 6db thanks to DLM applying more power cutback on my line.

Ok to ronski, I reenabled the task management, so have the 2 green boxes at top again, moving the window around now has no stutters.
« Last Edit: November 09, 2013, 11:47:50 PM by Chrysalis »
Logged
AAISP - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4844
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #104 on: November 10, 2013, 01:15:49 AM »


since you commented on mine. :)

you got less errored seconds than me but more CRC errors, so you getting more errors per errored second on average.

Also my error rate was much lower prior to 2 weeks ago, it jumped up when my snrm dropped below 6db thanks to DLM applying more power cutback on my line.

No problems CH   ;)
it's good to compare line stats.

and yes also having the DS SNRM going below 5.0dB is not helping me either and what ever happened two weeks ago the evening SNRM is the worst I have ever seen in my 17 month term on FTTC.
« Last Edit: November 10, 2013, 01:28:22 AM by NewtronStar »
Logged
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 14
 

anything