Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14

Author Topic: HG612 Stats Editor updates  (Read 41672 times)

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3625
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #135 on: November 23, 2013, 01:34:28 PM »

Can you post the GUI Error Log from the scripts\Editor directory please.

Yes you should have got a prompt to install a new version, but I'm am wondering if when I fetch the version file it's getting a cached version.

With the program closed presuming the option to check at program start is selected it will check for updates, if there is one available you should get a message in the box telling you so, and two more buttons appear, one which is for viewing the change log and one to install, also the close button will be enabled.


Edit:

Actually I'm seeing the same behaviour when checking for updates on opening. It's detected a new version is available, but for some reason the update form closes.
Code: [Select]
23/11/2013 14:10:37 - Checking for GUI updates.
23/11/2013 14:10:40 - Downloaded latest version file:
23/11/2013 14:10:40 - Latest beta version     = 1.1.5075.20438
23/11/2013 14:10:40 - Latest release version  = 1.0.0.0
23/11/2013 14:10:40 - Latest updater version  = 1.0.5072.36671
23/11/2013 14:10:40 - Existing updater version:1.0.5072.36671
23/11/2013 14:10:40 - Update available to version:1.1.5075.20438
23/11/2013 14:10:40 - Current version:1.1.5075.729
23/11/2013 14:10:40 - File name:Beta.exe

However checking for updates from the Help menu does work.

Code: [Select]
23/11/2013 14:11:02 - Checking for GUI updates.
23/11/2013 14:11:02 - Downloaded latest version file:
23/11/2013 14:11:02 - Latest beta version     = 1.1.5075.20438
23/11/2013 14:11:02 - Latest release version  = 1.0.0.0
23/11/2013 14:11:02 - Latest updater version  = 1.0.5072.36671
23/11/2013 14:11:02 - Existing updater version:1.0.5072.36671
23/11/2013 14:11:02 - Update available to version:1.1.5075.20438
23/11/2013 14:11:02 - Current version:1.1.5075.729
23/11/2013 14:11:02 - File name:Beta.exe

At this point I have my little window waiting for me to select an option (View change log, Install or Close), when I click install it continues the install, but it doesn't close the main program which it should.

I'll look into these bugs later, need to get on with the tiling.
« Last Edit: November 23, 2013, 02:20:49 PM by Ronski »
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 6203
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #136 on: November 23, 2013, 06:45:27 PM »

ok since you managed to repeat it I guess I dont need to test now?
Logged
AAISP - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3625
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #137 on: November 23, 2013, 07:11:15 PM »

No, thanks I know what the problem is.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3625
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #138 on: November 23, 2013, 07:51:33 PM »

I've fixed those two bugs, any body with a version that has the update facility can use the Help:Check for updates option - need to have beta versions selected on the GUI settings tab.

Those who don't have the update version can download it from the first post in this thread.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Chrysalis

  • Content Team
  • Addicted Kitizen
  • *
  • Posts: 6203
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #139 on: November 23, 2013, 09:27:47 PM »

add a donate button to the help and about page :)
Logged
AAISP - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab - LINE STATISTICS CLICK HERE

Bald_Eagle1

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2721
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #140 on: November 23, 2013, 09:38:03 PM »

This works, but only if all 4 Update settings are ticked.

With "Automatically install updates" unticked, HG612 GUI Update.exe is downloaded, but there is an error when trying to run it manually (see attached).

Ticking the box & exiting the GUI does cause the update to be installed at the next run.
Is that how you intended it to work?

Logged

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3625
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #141 on: November 23, 2013, 10:46:30 PM »

Hi BE,  HG612 GUI Update.exe shouldn't be run on it's own, it won't do any harm if you do, it will just give the error you got.

When the GUI has downloaded an update, the GUI runs that program, then the GUI should close. That program then makes a temporary backup the existing GUI, renames the downloaded program to HG612 Stats logging GUI.exe, then deletes the backup and then runs the new updated program.

When you run it standalone it can't find the updated GUI file to rename, so you get an error and it restores the backup.

There was a bug in the version I released this morning which would stop it telling you about an available update on start up (but the help menu - check for updates worked), but it did work on the version I released tonight.

At the moment there are no release versions, so you will need 'Receive beta updates' checked to get any updates at all.

add a donate button to the help and about page :)


Now there's an idea, I may well add that at some point.
« Last Edit: November 23, 2013, 10:48:39 PM by Ronski »
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3625
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #142 on: November 24, 2013, 01:02:37 AM »

Hopefully I've fixed the bugs in the update systems, and as suggested by Chrysalis I've added a donate button, I'll wonder if BE1 would like a button for all his hard work?

I've also modified HG612 Update.exe, so that if run directly it will just display a message, rather than the window and error message.


Latest version can be download from here or via the Update option on the help menu if you have a recent version.

Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Korben_dallas

  • Member
  • **
  • Posts: 81
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #143 on: November 24, 2013, 03:39:17 PM »

Hi Ronksi,

Thanks for the update,  I downloaded this however whenever it is run I get an error.  The first error is when it goes to check for GUI updates and I get 'unhandled exception error, If I opt to continue it the gives a pop-up window displaying the status of the update but that this then doesnt allow you to close it and I then need to terminate the program.

I have attached a word document containing screen grabs and the full error text and the GUI log.

Cheers

Logged

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3625
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #144 on: November 24, 2013, 06:15:09 PM »

Korben_dallas,

The first error is leading to the second error. I can see you are using Windows 8, I've tested on Windows 8 here and it works fine, so something a bit odd seems to be happening.

Are you using Avast Antivirus by any chance?

I've uploaded a newer version with some additional debugging code, can you delete the GUI Error Log.txt and then run the newer version, if you get an unhandled error please attached the information as you did before, then choose quit, also attach the GUI error log and other info as before.



Latest version can be download from here or via the Update option on the help menu if you have a recent version.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Korben_dallas

  • Member
  • **
  • Posts: 81
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #145 on: November 24, 2013, 06:50:50 PM »

Hi Ronski,

I downloaded the update once I got past Mcafee Siteadvisor and then Norton Internet Security 2014.

On running the application this time it gave the pop-up window first for checking for an update then an unhandled exception error, again if I chose to continue the updater just seemed to hang there and had to terminate the application.

Screenshots and logs attached, am running Windows 8.1 64bit.
Cheers
Logged

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3625
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #146 on: November 24, 2013, 07:50:40 PM »

Korben_dallas, can you have a look in the scripts folder and make sure it has the program HG612 GUI Update, I think it's crashing when it gets the version number of that program, no idea why though at the moment.

I've added yet more logging to the version below, can you delete the GUI error log before running and then try it again, and as before post the info please.

What is your version of Windows 8? Have you upgraded to 8.1 ?

Call you also check to see if there are any Windows Updates available for things like .Net please?

Thanks for your help.


Latest version can be download from here or via the Update option on the help menu if you have a recent version.
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Korben_dallas

  • Member
  • **
  • Posts: 81
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #147 on: November 24, 2013, 08:15:50 PM »

Hi Ronski,

Been running Windows 8.1 since 17/10/13,  checked and no updates waiting to be installed.

Checked for GUI Update and did notice that it was sitting at 0KB, anyway ran the new version of the program and it worked okay, screenshots and logs attached, the first time I went in it said that there were errors in the GUI log after that went back in and all was green.

Let me know if you need me to check anything else.
Logged

Ronski

  • Moderator
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 3625
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #148 on: November 24, 2013, 09:26:26 PM »

Korben_Dallas, it seems for some reason something is blocking my program from getting the version number of HG612 GUI Update.exe, I put error catching piece of code arround the line of code that gets the version number from that program. Basically when it checks the file version it gets a blank (NULL) string returned which was causing the crash. I've no idea why the version number is not being returned.

If you look at the properties of HG612 GUI Update file (right click on the file), could you post a picture of the details tab please.

Quote
24/11/2013 20:07:20 - Just about to check for updates at program start
24/11/2013 20:07:20 - Checking for GUI updates.
24/11/2013 20:07:20 - Checking if updater program is present.
24/11/2013 20:07:20 - Updater program is present.
24/11/2013 20:08:06 - Just about to check for updates at program start
24/11/2013 20:08:06 - Checking for GUI updates.
24/11/2013 20:08:06 - Checking if updater program is present.
24/11/2013 20:08:06 - Updater program is present.
24/11/2013 20:08:09 - Version file downloaded successfully.
24/11/2013 20:08:09 - Current version         = 1.1.5076.35457
24/11/2013 20:08:09 - Latest beta version     = 1.1.5076.35457
24/11/2013 20:08:09 - Latest release version  = 1.0.0.0
24/11/2013 20:08:09 - Latest updater version  = 1.0.5076.178
24/11/2013 20:08:09 - About to get existing updater version from program file.
24/11/2013 20:08:09 - we had an error: Value cannot be null.
Parameter name: input
24/11/2013 20:08:09 - Downloading updater version:1.0.5076.178

24/11/2013 20:08:11 - New updater program downloaded, version 1.0.5076.178
24/11/2013 20:08:11 - Your version is up to date.
24/11/2013 20:08:11 - Current version:         1.1.5076.35457
24/11/2013 20:08:11 - Newest version available:1.0.0.0
24/11/2013 20:08:11 - Update check from program startup, closing Update form automatically

I've highlighted the line in the GUI error log above, the code I put in is now catching the exception, it seems that the result is that when you check for updates it will always download the HG612 Update.exe program. At least it means the update system will work for you now.

It looks like you don't have beta updates checked, as it's say the newest version available is 1.0.0.0 which I have as the release version.

What was sitting at 0KB ?

Edit: It will say there was an error, because of the item I've highlighted above. You can just click the red button, which will open the error log and clear the error button.
« Last Edit: November 24, 2013, 09:59:44 PM by Ronski »
Logged
Formerly restrained by ECI and ali,  now surfing along at 390/36  ;D

Korben_dallas

  • Member
  • **
  • Posts: 81
Re: HG612 Stats Editor updates
« Reply #149 on: November 25, 2013, 07:39:49 PM »

Hi Ronski,

I have ticked Beta updates and ran the GUI again, I have also attached screenpirints of the updater and the latest log.

GUI Updater did at one point say it was 0KB, then following one of you debug programs it did update itself.

Cheers
Logged
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14
 

anything