Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
   Glossary   Glossary
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: subdomain hosting.  (Read 494 times)

TomT

  • Member
  • **
  • Posts: 26
subdomain hosting.
« on: October 13, 2018, 10:04:11 AM »

Hi
Possibly a random question, but can anyone recommend someone to host a subdomain ?

I have a domain that is working well, but has limited storage.
I'd like to host a subdomain with another provider but just for file hosting, I don't need mysql, PHP etc I just want to upload files and give the URLs to clients.

I'd need around 15/20gb at the most.. any recommendations ?

I had thought about a local web server running from a PI but that means opening access into my LAN and I don't really like that idea.

Thanks

Logged

jelv

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1200
Re: subdomain hosting.
« Reply #1 on: October 13, 2018, 10:22:51 AM »

Couldn't you put the files on something like dropbox?
Logged
Line rental: Pulse8, Broadband: AAISP Home::1 FTTC 80/20, Mobile: id Mobile

g3uiss

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 279
  • You never too old to learn
    • Midas Solutions
Re: subdomain hosting.
« Reply #2 on: October 13, 2018, 10:59:09 AM »

Hi
Possibly a random question, but can anyone recommend someone to host a subdomain ?

I have a domain that is working well, but has limited storage.
I'd like to host a subdomain with another provider but just for file hosting, I don't need mysql, PHP etc I just want to upload files and give the URLs to clients.

I'd need around 15/20gb at the most.. any recommendations ?

I had thought about a local web server running from a PI but that means opening access into my LAN and I don't really like that idea.

Thanks

Most hosting companies allow sub domains. However they are just a shared resource. Iím sure you could also use password protected directories for you individual clients on the main domain.
Logged
Zen FTTC and Plusnet ADSL HG612 modems with Vigor 2925

Westie

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1226
Re: subdomain hosting.
« Reply #3 on: October 13, 2018, 11:43:38 AM »

I had thought about a local web server running from a PI but that means opening access into my LAN and I don't really like that idea.
Could you create a separate VLAN with your router and put a host on that, with access to the internet, but isolated from the rest of your LAN?
Logged

TomT

  • Member
  • **
  • Posts: 26
Re: subdomain hosting.
« Reply #4 on: October 13, 2018, 11:18:57 PM »

Thanks for the replies.

I could do this with my current host but increasing the storage space is costly.
I don't want to use Dropbox or similar as I want the URL to include the subdomain.

Using vlans may be possible, I'll look into it.. either that or see if there are any other providers who will host the subdomain.

Thanks
Logged

d2d4j

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 745
Re: subdomain hosting.
« Reply #5 on: October 13, 2018, 11:34:40 PM »

Hi tomt

Any provider will host any domain/subdomain subject to T&Cs

We offer a kitz user service or chrysalis offer free

You could of course DMZ from firewall

Many thanks

John
Logged