Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 31

Author Topic: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)  (Read 29435 times)

clonc

  • Member
  • **
  • Posts: 54
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #30 on: September 27, 2017, 12:41:11 AM »

I have the "black colander" too but sold together FTTC service from TIM at 187,2 (3.9/month x 48 months)
Logged

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #31 on: September 27, 2017, 08:14:42 AM »

At the moement this modem is for people who likes "hacking"...to really do everything you want with it, a minimum of openwrt knowledge is necessary...
The Wizard for the quick config in the WEBUI is for italians ISP (edit:the wizard let you configure your modem the way you want and is in english), but it can be adapted for other country. Once again you have to put your hands in the files.
that should not be so hard, it's just a matter of username/pass and VLANid or VPI/VCI config to add in the list...

After digging a little, here is the exploit that let you take control of the rooter:
https://www.crc.id.au/hacking-the-technicolor-tg799vac-and-unlocking-features/
so if you don't want to use the unlocking tool, you can do it manualy.
Note that it works only with firmware 1.0.2 or 1.0.3. it was fixed in firmware 1.0.4
« Last Edit: September 28, 2017, 07:39:56 AM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #32 on: September 27, 2017, 10:54:59 AM »

i just received it :yay: it was dispatched this monday 25 sept  :)
So i will be able to start testing it  :cool:
Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #33 on: September 27, 2017, 12:05:07 PM »

Ok, so before i unlock it, here is the web interface and what you can do with it. First of all, the interface is automatically switched to English if your browser is not set to Italian  :) But there is no way to change the wan settings for your ISP.



Gateway info :




Internet Access :


Lan Config:


As you can see on the top left, you can set a different Network subnet for the wifi guest. ospiti means guest in italian.

Wan services :



Firewall :


Diagnostics xDSL :







Diagnostic Connection :


Sharing :


Remember i didn't connect the DSL cable during the screenshots to avoid the modem to update the firmware before i unlock it  ;) (well without even being connected to an ISP it's impossible but...)
« Last Edit: September 27, 2017, 12:08:25 PM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10

roseway

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 38842
  • Penguins CAN fly
    • DSLstats
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #34 on: September 27, 2017, 12:30:20 PM »

That's looking more and more interesting. I might have to make trip to Italy to get one. :)
Logged
  Eric

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #35 on: September 27, 2017, 01:21:46 PM »

6 Available in Amazon France:
https://www.amazon.fr/Smart-Wi-Fi-modem-fibre-dga4130/dp/B0747QBS2L
does it say they deliver in england ?

Well, before unlocking the modem i checked if ssh was enabled...and you know what ? it was already unlocked :o :o SSH was working, and root/root worked...
i remember i told to the seller that it was possible to unlock it, because he warned me that this modem only work in italy, i send him a link to the unlock tool, maybe he tested it ?
« Last Edit: September 27, 2017, 01:25:11 PM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #36 on: September 27, 2017, 01:59:04 PM »

This is the /etc/config/network file, which is where we can start playing to connect to our ISP  :) From here no need for any webui, you can configure your internet settings.

Code: [Select]
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
list dns '151.99.0.100'
list dns '151.99.125.1'
list dns '2001:4b18:1050:916f::53:c001'
list dns '2001:4b18:1050:916f::53:c002'
option dns_metric '10'

config globals 'globals'
option ula_prefix 'none'
option default_ps '0'

config device 'waneth4'
option type '8021q'
option name 'waneth4'
option macaddr '10:13:31:XX:XX:XX'
option ifname 'eth4'
option vid '835'
option ipv6 '0'

config device 'wanptm0'
option type '8021q'
option name 'wanptm0'
option macaddr '10:13:31:XX:XX:XX'
option ifname 'ptm0'
option vid '835'
option ipv6 '0'

config interface 'wan'
option proto 'pppoe'
option demand '0'
option ifname '<set by script>'
option keepalive '4,30'
option username 'xxxxxxxxxxxx-101331@00000.agcombo.unica'
option password 'alicenewag'
option graceful_restart '1'
option macaddr '10:13:31:XX:XX:XX'
option ipv6 '0'
option peerdns '1'
option reqopts '1 3 6 15 33 42 51 121 249'
option keepalive_adaptive '0'
option dns_metric '0'
option auto '1'

config config 'config'
option wan_mode 'pppoe'

config interface 'wwan'
option auto '1'
option proto 'mobiled'
option session_id '0'
option profile '1'

config interface 'wan6'
option proto 'dhcpv6'
option reqopts '12 21 22 23 24 25 31 56 64 67 82 83'
option noslaaconly '1'
option iface_464xlat '0'
option auto '0'
option dns_metric '20'
option ifname '@wan_ipv6'

config interface 'lan'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.1.1'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '64'
option force_link '0'
option ipv6 '0'
option ifname 'eth0 eth1 eth2 eth3 eth5'
option pppoerelay '<set by script>'

config switch 'bcmsw'
option reset '1'
option enable_vlan '0'
option qosimppauseenable '0'
option jumbo '0'

config interface 'wlnet_b_24'
option proto 'static'
option ip6assign '64'
option ipv6 '0'
option ip6hint '1'
option netmask '255.255.255.128'
option ipaddr '192.168.168.1'
option ifname 'wl0_1'
option force_link '0'
option name 'Ospiti-TIM-24101535'

config interface 'wlnet_b_5'
option proto 'static'
option ip6assign '64'
option ipv6 '0'
option ip6hint '2'
option netmask '255.255.255.128'
option ipaddr '192.168.168.129'
option ifname 'wl1_1'
option force_link '0'
option name 'Ospiti-TIM-24101535'

config device 'wlnet_b_5eth5'
option type '8021q'
option name 'wl1_1'
option enabled '1'
option ifname 'eth5'
option vid '3'
option ipv6 '0'

config interface 'wan_ipv6'
option auto '0'
option proto 'pppoe'
option demand '0'
option keepalive '4,30'
option password 'IPV6@alice6'
option graceful_restart '1'
option macaddr '10:13:31:XX:XX:XX'
option ipv6 '1'
option peerdns '1'
option reqopts '1 3 6 15 33 42 51 121 249'
option keepalive_adaptive '0'
option dns_metric '0'
option ifname 'wanptm0'
option username 'xxxxxxxxxxxx-101331@alice6.it'
option metric '10'

config interface 'ipoe'
option proto 'dhcp'
option metric '1'
option reqopts '1 3 6 43 51 58 59'
option release '1'
option neighreachabletime '1200000'
option neighgcstaletime '2400'
option ipv6 '1'

Replacing :
option vid '835' with your ISP Vlan ID
option username 'xxxxxxxxxxxx-101331@00000.agcombo.unica' with your username
option password 'alicenewag' with your password
Should make you connect to your ISP with PPPOE  :)

I'll test this tonight, i'm actually at work  :-[ :-[ :police:
« Last Edit: September 27, 2017, 02:04:08 PM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10

phi2008

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 385
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #37 on: September 27, 2017, 02:25:05 PM »

6 Available in Amazon France:
https://www.amazon.fr/Smart-Wi-Fi-modem-fibre-dga4130/dp/B0747QBS2L
does it say they deliver in england ?

No delivery to the UK, so you'd either have to find a seller who ships internationally or use a forwarding service(I've done this shipping with Amazon from the US).
Logged

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #38 on: September 27, 2017, 02:40:42 PM »

Looks like that seller is located in italia, see here
Why they don't want to sell in UK ?? :-\
Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #39 on: September 27, 2017, 04:47:29 PM »

Hi !
So i'm actually connected with the DGA4130  :cool:  ;D
What i said above is working :
Quote
Replacing :
option vid '835' with your ISP Vlan ID
option username 'xxxxxxxxxxxx-101331@00000.agcombo.unica' with your username
option password 'alicenewag' with your password

Should make you connect to your ISP with PPPOE

i also changed the DNS related to my ISP at the top of the file.



i'm synch at 80/17 wich is the same as my ISP box (also with a BCM63138)
I have my ISP Livebox4, a BT HH5A flashed with LEDE/openwrt, a Huawei HG612.  from higher synch to lower :
DGA4130 and Livebox4 (80Mbits)> HG612 (78Mbits) > HH5A (77Mbits)
i'm at 301 metter of the cabinet.
« Last Edit: September 27, 2017, 05:19:21 PM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10

burakkucat

  • Global Moderator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 20614
  • Over the Rainbow
    • The ELRepo Project
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #40 on: September 27, 2017, 06:05:32 PM »

It certainly looks like an interesting device.
Logged
:cat:  100% Linux and, previously, Unix. Co-founder of the ELRepo Project.

Please consider making a donation to support the running of this site.

bilbokitz

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 130
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #41 on: September 27, 2017, 10:13:25 PM »

Thanks for the info shdf.

Can you bridge it and turn it into a dumb modem to server eg pfsense?

Also I wonder if there is a way to setup openvpn and what throughput would be like.

 :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Logged
Isle of Man - Vectored VDSL

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #42 on: September 27, 2017, 11:04:51 PM »

i installed the hacked Webui, i can confirm that everything is in english  :) and there are a ton of useful things.




The setup wizard let you configure the internet connection the way you want.







There is a wifi analyser for 2.4Ghz and 5Ghz and you can see all access points near you.



in the gateway card, many new things:




in the Broadband :



Internet Access :


Wan services :
69 dyndns services supported !


Wake on LAN over the Internet


In Diagnostics, you have Port mirroring !


And tcpdump :


well, i will stop here  ;D
Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #43 on: September 27, 2017, 11:09:58 PM »

Thanks for the info shdf.

Can you bridge it and turn it into a dumb modem to server eg pfsense?

Also I wonder if there is a way to setup openvpn and what throughput would be like.

 :) :) :) :) :) :) :) :) :)
yes you can bridge it.


About openvpn it's just a question of time, they started the openwrt repository for that modem here : http://brcm63xx-tch.ddns.net/
openvpn is in the base folder  :)
They are actually waiting for the GPL source from technicolor to recompile everything and make full openwrt firmware.
 
« Last Edit: September 27, 2017, 11:31:11 PM by shdf »
Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10

shdf

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 173
    • Liveboxinfo
Re: Modem/Router VDSL2 Technicolor DGA4130 (BCM63138)
« Reply #44 on: September 27, 2017, 11:44:23 PM »

i just tested dslstats, and it doesn't crash, i'm on a 17a vdsl profile.

The configuration :







Logged
DGA4130 Firmware 1.0.4 Webui 4.5.10
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 31
 

anything