Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: WAP broken (ZyXel NWA3560-N)  (Read 222 times)

Weaver

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3775
  • Retd sw dev; A&A; 3 × 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
WAP broken (ZyXel NWA3560-N)
« on: January 10, 2017, 05:57:22 AM »

My WAP has gone weird. I think one of the antennae has been damaged. It was wobbling about all over the place until Mrs Weaver opened it up and retightened a nut on the inside of the casing.

It's reporting zero signal strength (or sometimes really low numbers such as 6%) yet the TX rates are really high > 200 Mbps for 802.11n with a 40 MHz wide 5 GHz channel while the RX rates are eg 6 MBps or 24 Mbps from an iPad.

Any thoughts, or do I just have to bit the bullet and shell out for a replacement?
Logged

Chunkers

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 294
  • Brick Wall head-banger
Re: WAP broken (ZyXel NWA3560-N)
« Reply #1 on: January 16, 2017, 09:55:52 AM »

How's your soldering? Crack that baby open solder a wire on and use a cheapy stand alone aerial?

Or just use as an excuse for an upgrade to a nice Ubiquiti WAP (or the like)

C
Logged

Weaver

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3775
  • Retd sw dev; A&A; 3 × 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
Re: WAP broken (ZyXel NWA3560-N)
« Reply #2 on: January 16, 2017, 11:30:47 AM »

Am probably going to use this as an excuse to get a Cisco Aironet 1850.

My soldering is not too bad at all, used to do a lot at work on occasion. However, I'd have to get out of bed first, lest I set the bed on fire and that would rightly incur Mrs Weaver’s displeasure.
Logged