Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1] 2 3 ... 7

Author Topic: VMG8924-B10a disable TR-069  (Read 7378 times)

lloyd

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 103
VMG8924-B10a disable TR-069
« on: December 04, 2016, 11:29:35 AM »

I'm just looking at swapping by Billion 8800 for a ZyXel VMG8924-B10a (for the 5G wifi).  Does anyone know how to disable TR-069 and TR-064?

Thanks
Logged

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2672
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #1 on: December 04, 2016, 11:34:34 AM »

Its an option in the maintenance menu, and on mine both the 069 and 064 were disabled by default on install.

Stuart
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:ZyXEL VMG3925-B10B

lloyd

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 103
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #2 on: December 04, 2016, 11:39:43 AM »

Its an option in the maintenance menu, and on mine both the 069 and 064 were disabled by default on install.

What sub-menu under maintenance? - I must be going blind.
Logged

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2672
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #3 on: December 04, 2016, 11:51:18 AM »

Is yours an original ZyXEL or a rebranded Eircom F1000? On mine under (well above the way the menu works  ;) ) there are two options a TR-069 client and a TR-064 listed. Assuming yours is a standard ZyXEL on the later firmware (I'm running V15 see elsewhere on here for details) then it should be there.

Stuart
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:ZyXEL VMG3925-B10B

Ronski

  • Helpful
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 2244
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #4 on: December 04, 2016, 11:58:09 AM »

It's there on mine which is a rebranded F1000 running FW V15
Logged

lloyd

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 103
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #5 on: December 04, 2016, 12:12:45 PM »

Strange.  I don't have those two items. I have just upgraded to v15 - showing as 1.00(AAKL.15)C0 - but not there.

I've not connected it to the DSL line yet - surely the menu visibility is not a factor of that?
Logged

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2672
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #6 on: December 04, 2016, 12:24:21 PM »

I wonder if it only shows under other not yet set conditions. I would suggest making sure all your settings are correct for connecting (but dont connect yet) and try again. I cannot test with mine as it's live.

Stuart
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:ZyXEL VMG3925-B10B

lloyd

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 103
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #7 on: December 04, 2016, 12:30:42 PM »

I wonder if it only shows under other not yet set conditions. I would suggest making sure all your settings are correct for connecting (but dont connect yet) and try again. I cannot test with mine as it's live.
It's ready to go, and I had it connected earlier.  Few more minor details to sort. It''ll probably be another week now before I try again (not my highest priority at the moment) - I'll report back if that changes anything.
Logged

j0hn

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 813
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #8 on: December 04, 2016, 03:37:50 PM »

http://forum.kitz.co.uk/index.php/topic,18552.0.html
have a look here ^^^
we've come across this a few times


imo, and it's only my opinion, they removed the options from newer retail models. Initially the modem was only supplied to ISP's. No matter what firmware you flash there seems to be no way to get the option to appear. It's not just missing from the GUI, the telnet commands also don't work.
Logged
BT FTTC 55/10 ECI Huawei Cab - Zyxel VMG8924 bridge mode + Asus RT-AC68U running Asuswrt-Merlin - minted on MDWS via DslStats

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2672
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #9 on: December 04, 2016, 03:57:08 PM »

All I can suggest is ask ZyXEL themselves. The latest User Guide I can find from 2015 still shows the options and screens for 069 client and 064.

Stuart
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:ZyXEL VMG3925-B10B

npr

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 237
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #10 on: December 04, 2016, 04:30:31 PM »

Are you logged in with "administrator group" privileges or "user group" privileges or something in between?

You can check your username privilege level at maintenance > user account.
Logged

lloyd

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 103
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #11 on: December 04, 2016, 06:45:25 PM »

Are you logged in with "administrator group" privileges or "user group" privileges or something in between?

Not in a position to be able to check at the moment, but would expect the standard admin account (which is what I'm using) to give me everything.

Logged

lloyd

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 103
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #12 on: December 05, 2016, 01:11:48 PM »

All I can suggest is ask ZyXEL themselves. The latest User Guide I can find from 2015 still shows the options and screens for 069 client and 064.

Ticket raised with Zyxel.  Initial response from them is to clear cache etc., and open in an incognito window.  I will go through the motions later.
Logged

lloyd

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 103
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #13 on: December 05, 2016, 07:08:24 PM »

Ticket raised with Zyxel.  Initial response from them is to clear cache etc., and open in an incognito window.  I will go through the motions later.

Ticket updated with the expected result. (Also tried factory reset but still no good.)

I have not tried it again on a DSL line yet, but judging by j0hn's comments, I don't think that will do the trick.
Logged

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2672
Re: VMG8924-B10a disable TR-069
« Reply #14 on: December 05, 2016, 08:51:32 PM »

Just one thought which you may have done.... did you do a full factory reset after installing V15 f/w? I know its a pain having to set everything up again but it might be worth it if you did not do that, or if you did then did you check for the menu before reloading any settings?

As I said if you did all this then ignore me thinking out loud  ;)

Stuart
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:ZyXEL VMG3925-B10B
Pages: [1] 2 3 ... 7