Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Author Topic: Anyone who uses adblock can you test something?  (Read 972 times)

Bowdon

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1072
Anyone who uses adblock can you test something?
« on: July 20, 2016, 10:57:57 AM »

I just went to the BT website and noticed the adblock was disabled. The icon was shaded out. So I went to the settings to see if I had previously selected to disable it on BT's website, and I hadn't.

So have BT found a way to disable adblock?

See if your adblock addon is disabled when you go to the BT website?
Logged
BT Infinity 2 - HG612 & Asus RT-N66U - ECI Cab

Mike Turner

  • Just arrived
  • *
  • Posts: 13
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #1 on: July 20, 2016, 11:17:46 AM »

Still shows red for me.
Logged

RayW

  • Member
  • **
  • Posts: 39
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #2 on: July 20, 2016, 11:28:37 AM »

More likely a side effect of the current major UK wide problem(s) than anything specific to Adblock ....
Logged

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2433
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #3 on: July 20, 2016, 11:29:55 AM »

I dont use adblock, but ublock. Adblock does I believe allowed paid sites to bypass its protection.

Stuart
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:ZyXEL VMG8924-B10A

Bowdon

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1072
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #4 on: July 20, 2016, 11:46:42 AM »

It's weird. It's still showing disabled even though its not set to disabled in the options.

I dont think ive white listed the bt site.

I might try a re-install of it.
Logged
BT Infinity 2 - HG612 & Asus RT-N66U - ECI Cab

Bowdon

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1072
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #5 on: July 20, 2016, 12:48:35 PM »

I noticed someone on the adblock forum having the exact same issue as me a few years ago.

He hit report the page and after me selected adblock wasnt blocking advertisements despite me having it enabled. It said adblock was disabled on this page and it was probably during to my configuration settings. It then give me an option to change the configuration settings and then to reload the webpage before I submitted the report.

So I selected to change the configuration settings (which it does without me having to do anything else), and then I selected to reload the page and now adblock is back working again.
Logged
BT Infinity 2 - HG612 & Asus RT-N66U - ECI Cab

Chrysalis

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4248
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #6 on: July 20, 2016, 02:36:42 PM »

give me the url and I will test, no point testing if I dont know the "exact" page you visited.  BT's website will have several pages.
Logged
Sky Fiber Pro - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab

Weaver

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 3848
  • Retd sw dev; A&A; 3 7km ADSL2; IPv6; Firebrick
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #7 on: July 20, 2016, 04:58:29 PM »

Is this a Firefox add-in that you are referring to?

I use an iPad app with that name, or similar.
Logged

Bowdon

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 1072
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #8 on: July 20, 2016, 07:50:13 PM »

It was http://home.bt.com

@Weaver It's probably the same addon. They have done it for a few devices and browsers.

The issue seems to be fixed by a configuration change. Though I'm not sure what it changed but it now works.
Logged
BT Infinity 2 - HG612 & Asus RT-N66U - ECI Cab

broadstairs

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 2433
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #9 on: July 20, 2016, 07:58:52 PM »

Ublock for me shows some blocking on domains etc on this site, certainly nothing has been disabled.

Stuart
Logged
ISP:TalkTalk Connection:FTTC Cab:ECI Router:ZyXEL VMG8924-B10A

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 29738
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #10 on: July 21, 2016, 12:44:27 AM »

Showing red for me.
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

Chrysalis

  • Content Team
  • Kitizen
  • *
  • Posts: 4248
Re: Anyone who uses adblock can you test something?
« Reply #11 on: July 21, 2016, 01:47:49 AM »

is fine here.

Note my ublock is in advanced mode also.

It blocks all 3rd party scripts and 3rd party frames unless I whitelist them.

I only had to whitelist bt.com on that page for it to display properly and with no ad's.
Logged
Sky Fiber Pro - Billion 8800NL bridge & PFSense BOX running PFSense 2.4 - ECI Cab
 

anything