Kitz ADSL Broadband Information
adsl spacer  
Support this site
Home Broadband ISPs Tech Routers Wiki Forum
 
     
   Compare ISP   Rate your ISP
 
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: [1] 2 3 ... 14

Author Topic: 3dB Target SNRm Live?  (Read 14940 times)

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4284
3dB Target SNRm Live?
« on: April 15, 2016, 12:35:17 AM »

Does this help understand how the graph works?  :flower:

Think I have had the 3dB profile set on my line the modem re-synced at 00:00



[admin split from this thread]
« Last Edit: April 15, 2016, 01:04:17 AM by kitz »
Logged

mlmclaren

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 245
Re: 3dB Target SNRm
« Reply #1 on: April 15, 2016, 12:37:37 AM »

Does this help understand how the graph works?  :flower:

Think I have had the 3dB profile set on my line the modem re-synced at 00:00

 :cool:
Logged

daveesh1

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 206
Re: 3dB Target SNRm
« Reply #2 on: April 15, 2016, 12:39:57 AM »

Nothing hear but there again I am on ECI and we get everything at least 12 months down the line
Logged

mlmclaren

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 245
Re: 3dB Target SNRm
« Reply #3 on: April 15, 2016, 12:42:31 AM »

Does this help understand how the graph works?  :flower:

Think I have had the 3dB profile set on my line the modem re-synced at 00:00

Looks like your error seconds have increased aswell...
Logged

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 29741
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: 3dB Target SNRm
« Reply #4 on: April 15, 2016, 12:46:09 AM »

Think I have had the 3dB profile set on my line the modem re-synced at 00:00

Ooooooh...  it looks like you do indeed! 
Nice one, its taken you straight up to 39999  :dance:

Quote
Looks like your error seconds have increased aswell...

:(   Have to watch that closely.   I cant see on MDWS yet exactly how its affecting.   All I see atm is there has been 10 Err Secs since 11pm.
Its also not to unusual to see the odd ErrSec at sync time.
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

mlmclaren

  • Reg Member
  • ***
  • Posts: 245
Re: 3dB Target SNRm
« Reply #5 on: April 15, 2016, 12:48:54 AM »

Hmm, good point kitz  ;)

I'll be keeping an eye on that, I wouldn't mind Interleaving being turned off at the moment... missing 10Mb of potential sync, as well as the other missing 20meg  ::)
Logged

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4284
Re: 3dB Target SNRm
« Reply #6 on: April 15, 2016, 12:55:50 AM »

NS's news is definitely exciting :)

sorry was in mid flow when typing a response to your post and the modem did a resync and went to investigate and the stats changed.

let hope this is not a crosstalker thing but this time the upstream has changed which never occurs when the crosstalker turns off their modem
Logged

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4284
Re: 3dB Target SNRm Live?
« Reply #7 on: April 15, 2016, 01:27:15 AM »

It was strange I first noticed the network icon turning yellow on the PC screen then looked at the router it was blinking red on the Internet status it would not connect, checked the router logs and a lot of PADI were showing up.

Then turned off the router for a few minutes not the modem and it connected ok and the SNRm had changed and also the Sync rate.

DS FEC's has increased a bit
« Last Edit: April 15, 2016, 01:43:34 AM by NewtronStar »
Logged

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 29741
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: 3dB Target SNRm Live?
« Reply #8 on: April 15, 2016, 01:49:44 AM »

Doesnt look like a crosstalker. 
From what I can see,  you went straight in at 3dB and nearly 2 hrs later, your max attainable is still holding nicely at around 40Mbps.   
If it was a quick sync before your disturber, then your attainable would drop.

Your Errored seconds have settled as well - so far so good :fingers:
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

kitz

  • Administrator
  • Senior Kitizen
  • *
  • Posts: 29741
  • Trinity: Most guys do.
    • http://www.kitz.co.uk
Re: 3dB Target SNRm Live?
« Reply #9 on: April 15, 2016, 01:58:02 AM »

DS FEC's has increased a bit

Hmm so they have, but otherwise all seems ok so far.   
Its only natural that you will get an increase in error rate the lower your SNRm drops...  but as long as FEC and G.INP can keep the line stable and they don't turn into E/Secs, then all should be good.

You're now pushing your line to its limits...  but got a nice 4.5Mbps increase out of it.  :)
We just need vectoring now  ::)
Logged
Please do not PM me with queries for broadband help as I may not be able to respond.
-----
How to get your router line stats :: ADSL Exchange Checker

William Grimsley

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1489
    • Newton Poppleford Weather
Re: 3dB Target SNRm Live?
« Reply #10 on: April 15, 2016, 08:30:00 AM »

Congratulations, NS! Maybe I'll get the new profile soon!
Logged

William Grimsley

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1489
    • Newton Poppleford Weather
Re: 3dB Target SNRm Live?
« Reply #11 on: April 15, 2016, 08:38:18 AM »

Just wondering if I get a sync rate of 35 Mbps at 10 dB, what would I get at 3 dB? About 45 Mbps?

Also, I wonder if this removes banding any quicker? Not that I need it removed now... :D
« Last Edit: April 15, 2016, 08:42:36 AM by William Grimsley »
Logged

WWWombat

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1332
Re: 3dB Target SNRm Live?
« Reply #12 on: April 15, 2016, 09:20:11 AM »

Ooh. Interesting. Can't wait to see it on MDWS...
Logged

William Grimsley

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 1489
    • Newton Poppleford Weather
Re: 3dB Target SNRm Live?
« Reply #13 on: April 15, 2016, 09:20:56 AM »

Just imagine if everyone's line went onto 3 dB? :D
Logged

NewtronStar

  • Kitizen
  • ****
  • Posts: 4284
Re: 3dB Target SNRm Live?
« Reply #14 on: April 15, 2016, 11:55:23 AM »

Keep thinking at some stage the modem is going to do another resync and it will be back to 6dB anyway my line is in the good hands of the DLM   ::)
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 14
 

anything